• Načítám...
>

Farář v Praze 13 požehnal automobilům

  • 9. dubna 2018,
  • 21:40,
  • PRAHA 13,
  • Kristýna Svobodová

Před kostelem svatého Prokopa požehnal zdejší farář řidičům a jejich vozidlům. Na Slunečním náměstí se tak sjela řada automobilů, ale i dalších dopravních prostředků.

Reklama

S příchodem jara startuje i motoristická sezóna a v Praze 13 se proto i dopravním prostředkům dostalo požehnání. Na Slunečním náměstí tak desítkám dopravních prostředků požehnal zdejší farář.

"Jako křesťané věříme, že Bůh chce s námi být všude, také na cestách a to i v těch autech. Tak toto je právě taková prosba, aby nás provázel, chránil, aby řidiči jezdili ohleduplně a aby se nikomu nic nestalo," řekl Radek Tichý, farář Římskokatolické farnosti u kostela sv. Prokopa.

V rámci požehnání se automobilům a jejich řidičům dostalo třeba čtení z Bible nebo krátké modlitby. Farář nakonec prošel mezi vozidly a pokropil je svěcenou vodou. 

"Ta svěcená voda je právě takový symbol toho Boha, božího požehnání, které se chce dotknout toho předmětu. Je to požehnání jak těm řidičům, pasažérům a těm, kteří jsou na cestách, ale i těm strojům," řekl Radek Tichý. 

"Myslím, že je to docela dobrá věc před začátkem motoristické sezóny a pokud by to mělo přispět k tomu, že bude méně nehod, tak to je jenom dobře," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13. 

Pro požehnání si před Komunitní centrum sv. Prokopa přijelo více než 30 aut. Nechyběly ale ani kočárky nebo koloběžky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu