• Načítám...
>

ZŠ Kuncova má novou jídelnu i kuchyni

  • 27. září 2018,
  • 10:07,
  • PRAHA 13,
  • Lukáš Kubát

Nová moderně vybavená kuchyně, která má to nejmodernější vybavení a k tomu i jídelna, která je je bezbariérová a pojme až 300 strávníků. Tím se mohou pochlubit v základní škole Kuncova v Praze 13.

Reklama

Slavnostní přestřižení pásky a ZŠ Kuncova v Praze 13 má novou školní jídelnu i s kuchyní, která je vybavena tím nejmodernějším zařízením, za které by se nemusel stydět ani špičkový hotel.

"Původní kuchyně už nesplňovala normy a hlavně se nám tady navyšuje počet žáků, takže jsme museli i navýšit kapacitu jídelny. Přišli jsme s nápadem na výstavbu tzv. zelené louky, že jsme nešli do původní rekonstrukce," řekla Marcela Plesníková, místostarostka MČ Praha 13. 

"Stávající jídelna je z roku 1983. My jsme letos oslavili 35 let, takže přestavovat jídelnu, která byla technologicky problematická, by stálo mnohem více peněz," řekl Pavel Petrnoušek, ředitel ZŠ Kuncova. 

Nové stravovací zařízení stálo zhruba 50 milionů korun a vzniklo i díky penězům z Magistrátu hl. m. Prahy. U otevření tak nemohla chybět ani náměstkyně primátorky Eva Kislingerová.

"Jsem velice ráda, že tady vidím velice moderní vybavení. Myslím, že to je taková jídelna, která je na úplně špičkové úrovni a myslím, že je to předpoklad pro to, aby se tady děti dobře stravovaly," řekla Eva Kislingerová, náměstkyně primátorky hl. m. Prahy. 

"Bude sloužit nejen pro žáky. Budou moci přijít i lidé z venku, zejména třeba senioři, se tady najíst nebo si jídlo odnést za výhodných podmínek, protože kuchyně a technologie to umožňují," řekl Pavel Petrnoušek. 

Do nové jídelny se vejde až 300 strávníků najednou. Škola ale využije i starou jídelnu. 

"Kuchyně a jídelna, která byla ta původní, bude sloužit jako nové učebny, které tam vzniknou, protože máme poměrně dost žáků, Praha 13 se rozrůstá, takže potřebujeme nové učebny," řekl David Vodrážka, starosta MČ Praha 13.

Už nyní je hotový projekt, ve kterém se stará jídelna základní školy promění ve 12 učeben a 2 byty pro učitele. V ZŠ Kuncova ale plánují i další novinky.

"Budeme stavět novou učebnu dílen, novou učebnu zeměpisu a venkovní dřevěnou učebnu. Ta má být pro přírodovědné kroužky nebo pro prvouku, přírodovědu. Máme obrovskou zahradu, která by potřebovala další dotaci, abychom tady mohli mít třeba i spolupráci se zahradnickou firmou nebo se svazem včelařů," řekl Pavel Petrnoušek. 

Děti ze ZŠ Kuncova se mají na co těšit.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu