• Načítám...
>

Praha 14 slaví čtvrt století

  • 4. září 2019,
  • 17:48,
  • PRAHA 14,
  • Lukáš Kubát

Praha 14 si v letošním roce připomíná 25 let od svého vzniku. A toto výročí se rozhodlo vedení městské části také náležitě oslavit. Na konci září se uskuteční u rozhledny Doubravka posvícení a během tohoto měsíce bude probíhat i soutěž o vyhlídkové lety.

Reklama

25 let od svého vzniku v letošním roce slaví MČ Praha 14. Při této příležitosti si vedení MČ připravilo několik narozeninových dárků nejen pro občany Prahy 14. Jedním z nich je možnost poznat MČ ze vzduchu.

"Máme připraveno 25 vyhlídkových letů a možnost tak vidět Prahu 14 z nadhledu. Je to vždy pro 2 osoby a jak takový let získat je jednoduché. Každý den na Facebooku nebo na webu MČ zveřejníme nějakou indicii. Návod, kde je ukrytá kapsle v Praze 14, kde je ten poukaz k dispozici," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

Pokud neholdujete létání, můžete si užít např. kulturní program, který je pro vás přichystán.

"Stěžejní akcí bude posvícení u Doubravky, které se uskuteční 25. září. Bude tam připraven bohatý program, různá hudební vystoupení a dokonce světelná show," řekla Zuzana Jelenová, místostarostka MČ Praha 14.

Během posvícení také vystoupí např. žáci s místních základních škol nebo divadlo Buchty a loutky. Až do 20. září vás navíc v ulicích MČ čeká řada hudebních vystoupení.

"Mohou se těšit na koncerty mnoha zajímavých kapel. Je potřeba aby sledovali webové stránky www.poznejprahu14.cz, kde se dozvědí podrobnosti. Kromě toho máme připravené komentované vycházky po zajímavých místech Prahy 14, na kterých je budou provázet historii, na jedné z nich dokonce pan starosta," řekla Zuzana Jelenová.

A co by podle starosty Prahy 14 měl v jeho MČ navštívit?

"Stojí za návštěvu kostel sv. Bartoloměje - jedna z nejstarších románských staveb v Praze. A je tady nepominutelná rozhledna Doubravka od architekta Martina Rajniše. Krásná stavba otevřená v loňském roce," řekl Radek Vondra, starosta MČ Praha 14.

MČ také plánuje v brzké době postavit 3 nová komunitní centra a upravit Centrální park na Černém mostě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu