• Načítám...
>

Na Černém Mostě staví nový parkovací dům P+R

  • 16. července 2020,
  • 19:26,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Hlavní město trpí dlouhodobým nedostatkem parkovacích míst. S přibývajícími automobily se tento problém navíc stále prohlubuje. Městská část Praha 14 má ale pro řidiče dobrou zprávu. Již příští rok na podzim totiž na Černém Mostě vznikne nový čtyřpodlažní parkovací dům P+R. Nabídne celkem 880 parkovacích míst pro automobily, kola a dostatek prostoru bude vymezen i pro hendikepované. Celkové náklady se vyšplhají zhruba na 500 milionů korun bez DPH.

Reklama

I když to tak na první pohled nevypadá, tak na tomto staveništi na Černém Mostě má už příští rok na podzim vyrůst zcela nový velkokapacitní parkovací dům.

,,Pro nás je to důležité, protože se nacházíme v severovýchodní části města, kde už nebylo možné hledat kapacity pro plošná parkoviště. Proto jsme se rozhodli stavět do výšky a budovat parkovací dům, který zachytí příjezd automobilů od východu,“ představuje projekt zastupitel hlavního města Prahy, Adam Scheinherr.

Na ploše více než sedmi tisíc metrů čtverečních vznikne na 880 parkovacích míst. Výstavba velkokapacitního parkovacího domu je pro Městskou část Praha 14 naprosto klíčová.

,,Parkovací kapacity tu byly naprosto nedostatečné. Původní parkoviště praskalo ve švech a městská část od roku 2014 zoufale čeká na to, až dojde k rekonstrukci a navýšení na téměř čtyřnásobnou kapacitu. Parkovací dům ulehčí jednak dopravě v Hloubětíně, tak i na Praze 9 a hlavně zlepší parkování pro obyvatele Černého Mostu,“ vyzdvihuje smysl stavby starosta MČ Prahy 14 Radek Vondra.

Parkovací dům nabídne dostatek místa jak pro vozy s klasickým motorem, tak pro elektromobily nebo vozy poháněnými na CNG a LPG. Chybět nebude ani parkování pro hendikepované a prostor pro cyklisty. To vše ale chystaný parkovací dům teprve čeká.

„Objekt jako takový, monolitická konstrukce čtyř pater, vyroste během šesti až sedmi měsíců. Takto zní harmonogram. Následně budeme dokončovat stěrky, fasádu, okolní komunikace a tak dále,“ plánuje Michal Tvrdík, obchodní náměstek společnosti Metrostav a.s. 

Pokud vše půjde podle plánu, stavba za necelých 500 milionů korun bez DPH, kdy část peněz jde z Operačního programu Praha a část z Evropského fondu pro regionální rozvoj, by měla být dokončena na konci října příštího roku. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu