• Načítám...
>

Praha 14 se zapojila do prevence rakoviny prsu

  • 19. dubna 2023,
  • 14:50,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 14 se každoročně zapojuje k preventivním aktivitám v oblasti prevence nádorových onemocnění. Pravidelně vyhlašuje program, jehož cílem je podpořit prevenci nádorového onemocnění prsu prostřednictvím finančního příspěvku určeného na kvalifikované vyšetření prsou. Jaké jsou podmínky pro poskytnutí příspěvku, jak žádost podat a jaké další aktivity v rámci Programu zdraví Praha 14 chystá se dozvíte v reportáži!

Reklama

Čtrnáctka se opět připojuje k prevenci rakoviny prsu v rámci Programu zdraví Prahy 14. Jeho cílem je podpořit prevenci nádorového onemocnění prsu prostřednictvím finančního příspěvku určeného na kvalifikované vyšetření prsou.

"Vyšetření nádoru rakoviny prsu hradí pojišťovna až od věku 45 let, jenomže se může vyskytovat v mladším věku a je důležité podchytnout to nádorové onemocnění, když je ještě čas," řekla Aneta Hejrovská (ANO) - radní MČ Praha 14.

Výše příspěvku může být maximálně 650 korun, což je více než v minulých letech a nárok na něj mají občané s trvalým pobytem v městské části Praha 14, kteří se podrobili sonografickému nebo mamografickému vyšetření prsou v období od 1. 1. do 15. 12. 2023. Příspěvek bude vyplacen po dohodě v hotovosti v pokladně úřadu nebo převodem na účet.

"Žádat mohou ženy i muži, a to ve věku od 20 do 44 let. Od 45 let hradí vyšetření pojišťovna. Snižovali jsme i tu dolní hranici věku 20 let, a to z toho důvodu, že se vyskytlo i mnoho případů, kdy onemocněly nádorovým onemocněním prsu velmi mladé ženy," řekla Aneta Hejrovská (ANO) - radní MČ Praha 14.

Podání žádosti o finanční příspěvek je velice jednoduché, stačí vyplnit žádost na webu Prahy 14, případně si ji vyzvednout přímo na úřadě. 

"Následně po vyšetření donést jak žádanku, tak doklad o absolvování vyšetření a předložit průkaz totožnosti na úřadě na sekretariátu Odboru sociálních věcí a zdravotnictví, žádat mohou pouze jednou," řekla Aneta Hejrovská (ANO) - radní MČ Praha 14.

V rámci Programu zdraví Prahy 14 jsou do konce roku v plánu i další akce. Na podzim proběhne Den zdraví na Poliklinice Parník, kde si lidé mohou nechat změřit krevní tlak, hladinu cukru a cholesterolu v krvi. Chybět nebudou ani bezplatné plavenky pro seniory v hloubětínském bazénu nebo přednášky zubních hygienistů v místních mateřských školách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu