• Načítám...
>

Praha 14 zajistila dětem Bezpečné cesty do škol

  • 23. května 2023,
  • 17:06,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Děti školou povinné nečeká jen pravidelná návštěva školního zařízení a zapojení se do vzdělávacího systému. Než usednou do školních lavic, čeká je napřed cesta do školy. Během ní se často musí vypořádat s řadou dopravních situací, které pro ně mohou být nebezpečné. Městská část Praha 14 se proto zapojila do projektu Bezpečné cesty do škol, během kterého připravila hned několik opatření, které mají zvýšit bezpečnost školáků na cestě do školy a minimalizovat tak vznik případné dopravní nehody a z toho plynoucích zranění.

Reklama

Městská část Praha 14 se zapojila do projektu Bezpečné cesty do škol. V nedávné době se například zlepšila bezpečnost v dopravním prostoru v okolí Základní školy Šimanovská v Kyjích. Mimo jiné se prodloužilo zábradlí, osadily se nové značky a vznikl také nový přechod mezi školou a zastávkou MHD.

"Je to projekt, který má více rovin, jednou z nich je motivovat děti k tomu, aby do školy chodily pěšky, jezdily na kole, koloběžce, případně jezdily hromadnou dopravou. Ruku v ruce s tím jde to, abychom zajistili, aby ta cesta jako taková byla bezpečná, to znamená upravit přechody, křižovatky, případně posekat trávu nebo přemístit kontejnery," řekl Martin Havelka - Oddělení dopravy Magistrátu hlavního města Prahy.

"Impulzem pro nás, abychom začali konat opravdu rychle, byla dopravní nehoda, která se bohužel stala přímo v těsné blízkosti Základní školy Šimanovská. Praha 14 se k projektu Bezpečné cesty do škol připojila již v minulém volebním období, ale bohužel až doposud nebyla realizována žádná doporučení, která z projektu vzešla," řekla Soňa Tománková (NAŠE Čtrnáctka) - místostarostka MČ Praha 14.

"Došlo hlavně z pohledu bezpečnosti k přesunu parkování z pravé strany na levou, vytvoření různých dalších opatření z pohledu dopravního značení a zvýšení kapacity parkovacích míst," řekl Petr Vomáčka - vedoucí Odboru dopravy Prahy 14.

"Projekt bezpečné cesty do škol vnímám jako místostarosta pro bezpečnost velice pozitivně, nestačí pouze ráno nechat střežit přechody městskou policií, ale je třeba situaci kolem školských zařízení vnímat komplexněji, a to nejen z pohledu žáků a jejich rodičů, ale i z pohledu ostatních účastníků silničního provozu," řekl Jaromír Krátký (ODS) - místostarosta MČ Praha 14.

Právě z těchto důvodů zajistila městská část Praha 14 zaměstnancům škol a dětem například zastavovací terčíky a další reflexní prvky, které zlepší bezpečnou cestu do škol a minimalizují tak vznik dopravní nehody s rizikem možného zranění. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu