• Načítám...
>

Plechárna přivítala nejen seniory

  • 4. září 2023,
  • 16:19,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Volnočasové centrum Plechárna na Černém Mostě v Praze 14 otevřelo své brány seniorům a jejich rodinám. Akce nazvaná "Den pro seniory" přinesla návštěvníkům nejen zábavu, ale i praktické rady týkající se zdraví s důrazem na zdraví dutiny ústní.

Reklama

Již podruhé v historii otevřelo volnočasové centrum Plechárna na Černém Mostě své brány seniorům a jejich rodinám. Sobotní Den pro seniory byl navíc pro návštěvníky zcela zdarma. Na sobotním Dni pro seniory čekala na návštěvníky jak zábava, tak i  praktické rady týkající se zdraví. 

"Dneska na Praze 14 pořádáme Den nejen pro seniory. Je to oslava života lidí a je to oslava nejen těchto seniorů, protože naším cílem je, aby Praha 14 podporovala mezigenerační setkávání. Proto pořádáme již druhý ročník tohoto slavného odpoledne, kde se snažíme propojovat komunitu a získávat zkušenosti od našich dříve narozených a zároveň do toho přinášet ten život těch mladších a propojovat tyto dvě generace. Letošní ročník jsme zaměřili na zdraví dutiny ústní. V letošním roce pořádáme kampaň Praha 14 bez kazu. Tím pádem dnes zde pečujeme o zdraví dutiny ústní seniorů. Není to jenom o zubech, ale i o péči o dentální náhrady," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Akci pořádala městská část jako připomínku Mezinárodního dne seniorů, který připadá na 1. října.

"Mezinárodní den seniorů se koná prvního října. My bychom rádi prvního října udělali tuto akci, ale nicméně akce je venkovní, jak můžete vidět. Tím pádem volíme zářijový termín, protože je ještě pravděpodobnost hezkého počasí a tím pádem je to v podstatě taková oslava Mezinárodního dne seniorů," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Kromě zdravotního poradenství si návštěvníci užili taneční vystoupení Obce baráčníků Vinoř, ukázky líčení i kulinářskou show populárního šéfkuchaře Jaroslava Sapíka.

"Děláme dančí ragú na víně, špecle s houbami a čerstvou zeleninku. Bojujeme o to, aby se ta zelenina také víc jedla, protože je to jedna z nejlepších surovin, kterou tady máme volně v přírodě, bez chemie. Úžasné. My to děláme přes laborky. Všechno perfektní," řekl Jaroslav Sapík - šéfkuchař.

Městská část pořádala tuto akci v rámci naplňování mezinárodního programu Místní Agenda 21, který se snaží podporovat udržitelný rozvoj a participaci veřejnosti na místním dění. 

anketa 

"My jsme se sem šli podívat a hrozně príma. Jsme úplně spokojení."

"Co máte dnes dobrého?"

"Zeleninku, špecle a zvěřinu."

"Jsme tu druhým rokem a je to čím dál tím lepší, opravdu, to se vám velmi dobře daří."

Oslava Dne seniorů se na Čtrnáctce povedla. Přinesla mnoho radosti všem generacím účastníků a o to organizátorům také šlo. Již nyní chystají další ročník a zvažují téma i program akce.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu