• Načítám...
>

Na Poliklinice Parník v Praze 14 proběhl Den zdraví

  • 19. října 2023,
  • 22:48,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Poliklinika Parník v Praze 14 hostila další Den zdraví, kde se obyvatelé městské části mohli zdarma přesvědčit o svém zdravotním stavu a absolvovat hned několik preventivních vyšetření a konzultací s odborníky. Mohli si například nechat změřit cukr a hladinu cholesterolu v krvi, změřit tlak, nechat si poradit ohledně virových onemocnění, dozvědět se, jak předcházet nádorovým onemocněním a také jak správně pečovat o zubní hygienu. Čtrnáctka má také řadu programů, ve kterých myslí na zdraví svých občanů včetně dětí a seniorů.

Reklama

Na Poliklinice Parník v městské části Praha 14 proběhl další Den zdraví, kde si lidé nejrůznějšího věku mohli přijít zdarma otestovat, jak si na tom z hlediska jejich zdravotního stavu stojí, zkonzultovat ho s odborníky a nechat se preventivně vyšetřit a tím zabránit vzniku vážných onemocnění. 

"Dnes tu můžete najít třeba měření cukru nebo hladiny cholesterolu v krvi nebo tady máme také pod záštitou stomatologické komory takový zubní koutek, pak tady máme měření tlaku a poradenství k virovým onemocněním," řekla Aneta Hejrovská (ANO) - radní MČ Praha 14.

Dnem zdraví to ale na Čtrnáctce zdaleka nekončí, městská část se o zdraví svých občanů stará dlouhodobě, a to formou různých preventivních i sportovních programů. 

"Městská část Praha 14 v rámci Programu zdraví podporuje samozřejmě prevenci rakoviny prsu, přispíváme 650 korun občanům ve věku od 20 do 44 let, jedna se o ženy i muže, nově vydáváme i Euroklíč pro osoby se zdravotním postižením, poskytujeme například plavenky, vstupenky do našeho bazénu seniorům nad 65 let zdarma," řekl Jiří Zajac (ODS) - starosta MČ Praha 14.

Den zdraví probíhal na Poliklinice Parník od 7 hodin ráno do 12 hodin a mezi veřejností o něj byl slušný zájem. A to je určitě dobře, protože preventivní vyšetření dokáže včas odhalit problém, který se může zpočátku jevit jako malý, ale pokud by zůstal bez povšimnutí, mohl by přerůst do mnohem větších problémů.

"Je důležité, aby lidé znali, jestli mají správnou hladinu cukru v krvi nebo správný cholesterol v krvi, aby mohli nakládat preventivně s tímto onemocněním," řekla Aneta Hejrovská (ANO) - radní MČ Praha 14.

Městská část také pořádá osvětové akce pro děti a mládež, mimo jiné i pro děti ve školkách, kdy se soustředí hlavně na podporu prevence vzniku zubního kazu. Ostatně zdraví ústní dutiny se věnuje i celá jedna letošní kampaň "Praha 14 bez kazu", na které městská část spolupracuje s Českou stomatologickou komorou. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu