• Načítám...
>

Komunitní centrum v Hloubětíně má nového provozovatele

  • 2. listopadu 2023,
  • 0:09,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

Budova dnes již bývalého Komunitního centra v pražském Hloubětíně má nového provozovatele. Objekt, který měla dosud pod křídly městská část Praha 14, tak bude nově spravovat Dům dětí a mládeže Praha 9.

Reklama

Budova dnes již bývalého Komunitního centra Kardašovská v pražském Hloubětíně má nového provozovatele. Městské části Praha 14, která objekt spravovala dosud, totiž vypršela evropská dotace na její provoz. Pracoviště tak nově povede Dům dětí a mládeže Praha 9.

"Vybrali jsme nového nájemce, který by byl schopen pokračovat v komunitních aktivitách pro seniory a i tady udělal dětskou skupinu nebo takzvané CPD. Do výběrového řízení se přihlásila společnost DDM, pro kterou to bude další pracoviště na Praze 14," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14. 

DDM tedy Dům dětí a mládeže je z části dotován hlavním městem, kompletní provoz ale částka nepokryje a tak dosud bezplatné aktivity bývalého komunitního centra nový provozovatel zpoplatní.

"Bohužel u nás se určité kroužkovné platí, samozřejmě ta cena je poměrně příznivá, záleží kroužek od kroužku a od toho, jak je ten kroužek nákladný. Bavíme se někde v rozmezí 2 - 4 tisíc za rok," řekl Martin Vaňhara - vedoucí hloubětínského pracoviště DDM.

Nabízené aktivity, které dosud komunitní centrum nabízelo, se pak rozšíří. Už během listopadu tak přibydou například kytarové, technické nebo výtvarné kroužky. 

"My jsme sem přesunuli prozatím tematické kroužky pro děti a mládež, dále zde budeme otevírat centrum pro předškolní děti a postupně v průběhu roku rádi otevřeme jazykové kroužky, rukodělné kroužky, sportovní kroužky a samozřejmě také spoustu aktivit pro seniory, kdy seniorům nabídneme několik druhů aktivit, na které budou moci pravidelně docházet," řekl Martin Vaňhara - vedoucí hloubětínského pracoviště DDM.

V nabídce ale budou například i oblíbené počítačové kroužky, cestovatelské snídaně nebo třeba vzdělávací výlety. Zájemci o přehled aktuální nabídky hloubětínského pracoviště mohou sledovat jeho webové stránky nebo sociální sítě.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu