• Načítám...
>

Praha 14 začala se sběrem podnětů pro nový strategický plán

  • 23. listopadu 2023,
  • 14:08,
  • PRAHA 14,
  • Monika Rusová

Radnice Prahy 14 naplánovala několik setkání pro občany za účelem diskuze na téma budoucnost čtrnácté městské části. Sesbírané podněty by měly být zakomponovány do připravované studie pro nový plán.

Reklama

Příští rok končí platnost stávajícího plánu 14. městské části a tak je načase plánovat plán nový. Pomoc s jeho tvorbou má projekt Strategie udržitelného rozvoje 25+, který má za cíl definovat budoucí směr Prahy 14.

"Proto, aby tato strategie byla dokonalá, tak dnes pořádáme lokální fórum. Zajímají nás podněty od občanů, zajímá nás to, co by rádi v městské části v budoucích letech měli nové, co by chtěli změnit, co je tíží, jejich podněty, v podstatě dnes jsme tady proto, abychom se od občanů dozvěděli, jak vidí Prahu 14 za 10 let," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Na prvním diskuzním setkání, které bylo v Jahodnici, byly připraveny tematické stoly v oblasti udržitelného rozvoje, jako například doprava, globální odpovědnost, životní prostředí, bezpečnost a jiné.

"Tím nejpalčivějším tématem bude oblast dopravy a určitě to bude oblast školství," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

"Mě se tady třeba dost dotýká naše malá školka, to znamená budoucí prvňáčci a dostatek míst na Praze 14, aby se tam děti mohly zapsat a lokální spádovost," řekl Oldřich Kasl - občan Prahy 14.

Pro zpracování studie samozřejmě bude potřeba i velké množství sociodemografických dat a jiných vstupů, které zhodnotí, co je nejpodstatnější. Po jejím dokončení bude představena veřejnosti a předložena na jednání místního zastupitelstva.

"Celkem plánujeme uspořádat podobných fór 6, s tím, že to dnešní je první, následuje 13. prosince druhé lokální fórum, které se bude týkat na Plechárně na Černém Mostě a poté v lednu ještě proběhnou další čtyři v ostatních oblastech městské části Praha 14," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

"Určitě bych všechny pozval, ať se sem přijdou kouknout, protože tady mohou vyjádřit to, co chtějí, co potřebují a hurá do toho," řekl Oldřich Kasl - občan Prahy 14.

"Srdečně zvu všechny, aby nám přišli sdělit svůj názor, samozřejmě vaše názory budou zapracovány. Žijeme ve městě, proto je důležité hledat kompromisy. Nelze vyhovět všem, nicméně názorová diskuze je otevřená a vždy je užitečná," řekl Jan Liška (STAN) - radní MČ Praha 14.

Termíny dalších lokálních fór se dočtete na webových stránkách nebo Facebooku radnice, v časopise Čtrnáctka nebo na místních nástěnkách.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu