• Načítám...
>

Praha 14 připravila pro své občany Ladovské Vánoce

  • 5. prosince 2023,
  • 13:33,
  • PRAHA 14,
  • Lucie Sinková

Praha 14 připravila tradiční české Vánoce, které jsou inspirované dílem Josefa Lady. Program je velmi bohatý, od slavnostního rozsvícení přes pohádky, betlém, Vánoční punč v KD Kyje až po Dětského Silvestra.

Reklama

Skutečně jako v rajské zahradě jste si mohli připadat díky čtrnácté městské části, která připravila vánoční program u stejnojmenné stanice metra.

"Ladovské Vánoce jsou jedna z akcí, kterou pořádá Praha 14, je to pravděpodobně největší podium, jaké tady při té příležitosti máme, následovat bude rozsvícení vánočního stromku. Letos je to speciální příležitost, protože v Praze 14 je 10 mateřských škol a každá z těch mateřských škol má svůj malý stromeček," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

"Loni jsme zkoušeli ozdobit školkou jeden stromek, ale malé děti nikam nedosáhly, takže jsme udělali 10 malých stromečků a jeden náš veliký," řekl Jiří Zajac (ODS) - starosta MČ Praha 14.

Děti ze Čtrnáctky pověsily na malé stromky barevné ořechy, šišky, papírové řetězy, papírové rybky či zatavené smajlíky.

"Já jsem u toho byl, když se zdobilo, děti byly úžasné, dětem se to hrozně líbilo a hlavně to, že mají každý svůj, že každý může ukázat svým rodičům, která ta ozdoba je jeho a který stromeček je zrovna té jejich školky. Jsem rád, že se děti našly, baví se dobře a stromečky se letos opravdu povedly," řekl Jiří Zajac (ODS) - starosta MČ Praha 14.

anketa

"My jsme tam se školkou zdobili stromeček a ta show se mi moc líbila."

"Program byl hezký."

"Nám se líbilo úplně vše, hlavně ten program pro děti."

"Krásné to bylo, moc se nám to líbilo, užili jsme si to a bylo to hezké."

"Nám se líbí jakýkoliv program, když je tady cokoliv pro děti nebo cokoliv kulturního, tak je to krásné a k těm Vánocům to patří, takže nějaké zpříjemnění je krásné."

"Líbili se mi nejvíce andílci."

Tradiční české Vánoce inspirované Josefem Ladou pojala čtrnáctá městská část ve velkém - od Mikulášské nadílky, přes adventní koncert, akci Vánoční punč, pohádky, betlém až po Dětského Silvestra. A slavit se bude i během roku 2024, kdy Praha 14 bude mít kulatiny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu