• Načítám...
>

Praha 14 zahájila realizační fázi akce Čtrnáctka podle vás

  • 8. ledna 2024,
  • 9:26,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

V Praze 14 startuje realizační fáze čtvrtého ročníku projektu participativního rozpočtu Čtrnáctka podle vás. Akce, kterou finančně podporuje Magistrát hlavního města Prahy, má za cíl propojit radnici s nápady místních obyvatel na zlepšení životního prostředí. V rámci projektu vedení městské části počítá s investicemi ve výši pěti milionů korun. Realizovat bude celkem osm projektů.

Reklama

Do realizační fáze vstoupil čtvrtý ročník projektu participativního rozpočtu s názvem Čtrnáctka podle vás. Smyslem akce je propojit radnici s nápady místních obyvatel na zlepšení prostředí městské části. K realizaci tentokrát postoupilo 8 projektů, na které radnice vyčlenila 5 milionů korun.

"Čtyři z nich byly takzvané velké, to znamená náklad na jeden projekt je maximálně 2, 5 milionu korun a čtyři takzvané malé s maximálními náklady 300 tisíc korun," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

"Každý projekt nebo návrh na projekt podaný do čtvrtého ročníku participativního rozpočtu je pro nás velice inspirativní a velmi si vážíme všech nápadů občanů, které vedou ke zlepšení veřejného prostoru a k jeho lepšímu využívání," řekla Renata Srbová - koordinátorka participativního rozpočtu.

"Většina těch projektů se týká rekonstrukce nebo budování dětských hřišť a sportovišť, úpravy zeleně, rekonstrukce komunikací a podobně," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

Vybraných osm projektů by radnice měla podle pravidel participativního rozpočtu zrealizovat do dvou let, tedy do konce roku 2025. Podle mluvčí městské části, pokud vše půjde dobře, by se mělo začít s prvním projektem v první polovině tohoto roku.

"Městská část začne s projektem na doplnění herních prvků na dětském hřišti v ulici Sicherova Na Hutích, které bylo vybudováno už v rámci třetího ročníku participativního rozpočtu," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

Následovat by pak měly další projekty.

"Odhlučnění dětského hřiště v ulici Babylonská Na Hutích, projekt na vybudování fit parku v ulici Kukelská na Lehovci, na obnovu veřejné studny v Hostavicích," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

Hostavic se týká i schválený projekt revitalizace zeleně v místní lipové aleji. Dvě akce se pak budou realizovat také v Kyjích, kde vznikne vyhlídkové molo nad rybníkem a dojde i na rekonstrukci části chodníku v ulici Dvořišťská.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu