• Načítám...
>

V Praze 14 se konal Čiperkafest

  • 20. května 2024,
  • 10:08,
  • PRAHA 14,
  • Veronika Kuželková

V Praze 14 se konal rodinný festival pro děti, rodiče, babičky i dědy s názvem Čiperkafest. Kromě Čiperků na akci vystoupili i Miro Jaroš, Áňa – Pó a pes, Tary, Rebelky, Lumpína, Mlsotkové, Pigy a Lili, bubenická šou Groove Army a nebo Mína. Na návštěvníky čekal i bohatý doprovodný program, jako byla koloběžková a skate show, parkur, hobby horsing, tvořílkovská dílna, hlavolam zóna, sportovní zóna, pohádková stezka a mnoho dalšího.

Reklama

Místo, kde se zábava nikdy nezastaví. Přesně to je Čiperkafest. Ten se tentokrát konal v parku U Čeňku v Praze 14 - přímo pod komunitním centrem Plechárna. A nebylo to jen tak. Čiperkové tu totiž oslavili své desáté narozeniny a Čtrnáctka rovnou třicetiny. 

"Je to skvělá příležitost spojit oslavy Prahy 14 třicáté výročí s Čiperkami deset let. Čiperků už jsou tři generace a mnoho z nich se tady teď setkává, takže je tady skvělá atmosféra a já pevně věřím, že si to lidé ohromně užijí, protože je tady spousta skvělých příležitostí se dobře bavit a o to dnes jde," řekl Josef Kutmon (ODS), radní MČ Praha 14.

Čiperkové jsou dětská hudební kapela, jejíž publikum tvoří děti předškolního věku. Jsou zapsáni v knize rekordů díky písničce Bratře Kubo, kterou nazpívaly v 23 jazycích. Jejími zakladateli jsou hudebník Jiří Vopava, učitelka ze školky Alice Koniakovská a spisovatelka Simona Votyová.

"Probíhá to moc hezky, báli jsme se toho počasí, ale nakonec i to počasí nám přálo, přišlo hodně lidí a líbí se nám to tady, je to krásný park. Přišli i bývalí Čiperkové, kteří začínali před 10 lety, i ti současní, takže na podiu bylo možná i 30 Čiperků. My jsme tam byli s nimi a byla to hrozně hezká a dojemná chvíle, vidět i ty bývalé děti, které už jsme léta neviděli a teď jsou z nich dospělí, takže to bylo moc hezké. Praha 14 nám vyšla hodně vstříc, díky ní to můžeme dělat v tomto krásném parku, takže s Prahou 14 se nám moc hezky spolupracovalo," řekla Simona Votyová, zakladatelka skupiny Čiperkové.

    Reklama

    Mohlo by Vás zajímat


    Nejnovější zprávy PRAHA


    Dnešní premiéry

    Nejčtenější zprávy

    Reklama

    PR články

    Více PR článků
    Zavřít reklamu