• Načítám...
>

Oprava Domova pro seniory pokračuje podle plánu

  • 4. června 2024,
  • 16:28,
  • PRAHA 14,
  • Ondřej Švec

Domov pro seniory v Bojčenkově ulici v městské části Praha 14 se výrazně proměňuje. Před rokem se tam začalo s jeho opravou. Z původní budovy přitom zbyl jen betonový skelet. Po roce prací už ale budova vypadá docela jinak. Dokončují se fasády, připravují se omítky, jsou hrubé podlahy a nechybí ani prostor, kde vznikne otevřené atrium. Ještě ale spousta práce zbývá. Městská část Praha 14 očekává, že už koncem tohoto roku začne domov pro seniory vybavovat nábytkem a technikou. Senioři by se do svého domova měli vrátit v dubnu příštího roku.

Reklama

Rekonstrukce Domova pro seniory v Bojčenkově ulici v městské části Praha 14 pokračuje. Když v loňském roce stavba začala, z původní budovy zbyl jen betonový skelet. Od té doby ale projekt výrazně pokročil.

"Minulý rok byla ta stavba úplně vybouraná až na skelet a dnes vidíte, že ta stavba je v hrubé stavbě provedena, osazují se okna, jsme v pokročilém stadiu i na fasádě, střecha je dokončena a vnitřní příčky jsou rozrastrované, takže je jasná dispozice a je zhruba tři čtvrtě všech vnitřních instalací provedena," řekl Jan Alexa - vedoucí projektu, NEPRO stavební.

"Naštěstí situace je dobrá vzhledem k tomu, že realizátor stavby dohnal skluz, který byl způsoben hned v prvopočátku v rámci bouracích prací," řekla Mária Ševčíková (ANO) - místostarostka MČ Praha 14.

Tam se zjistilo, že objekt je v horším stavu, než se předpokládalo. Vše se ale podařilo zvládnout a na konci letošního a začátkem příštího roku by se měl do budovy začít umísťovat nábytek a technika.

"Samozřejmě jsem ráda, že realizátorovi se to povedlo a že jsme skluz dohnali, pro naše klienty to přinese nové prostory, moderní prostory, nejen pro naše klienty a seniory, ale i pro personál," řekla Mária Ševčíková (ANO) - místostarostka MČ Praha 14.

Moderní technika jim ulehčí práci s klienty. V rámci projektu se také rozšíří lůžková kapacita, vznikne i nová pergola se zastřešením a chybět nebude ani výtah, který v budově původně nebyl. 

"Ještě nás čeká vnitřní instalace proskleného atria, to nás čeká zhruba za měsíc a potom už bychom chtěli pomaličku začít s dokončovacími pracemi," řekl Jan Alexa - vedoucí projektu, NEPRO stavební.

Projekt se připravoval už od roku 2010. Během procesu doznal různých změn. Původně radnice zamýšlela významnější přístavbu, ale kvůli nevoli řady místních ze záměru upustila a rozhodla se pro nižší budovu. Na realizaci projektu městská část získala finanční podporu od hlavního města Prahy ve výši zhruba 230 milionů korun a dotaci od Ministerstva práce a sociálních věcí 62 milionů korun. Senioři by se mohli do nového domova nastěhovat v dubnu příštího roku.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu