• Načítám...
>

Praha 14 odstartovala druhý ročník projektu Corrency

  • 7. srpna 2024,
  • 13:13,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

Městská část Praha 14 odstartovala druhý ročník projektu na podporu lokální ekonomiky. Projekt Corrency má letos za cíl posílit zájem o mimoškolní aktivity místních dětí do 15 let. Občané tak od radnice získali příspěvek, kterým mohou podpořit zájmové kroužky a sportovní kluby, které svou činnost provozují na území Čtrnáctky.

Reklama

Praha 14 si loni pilotně vyzkoušela projekt Corrency, který měl pomoci místním obchodníkům. Finanční podporu teď Čtrnáctka zaměřila na rodiny s dětmi do 15 let. Radnice jim finančně přispěje na mimoškolní aktivity.

"Ty kroužky musí být poskytované organizacemi, které jsou zaregistrované na Praze 14," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

"Co se týká poskytovatelů volnočasových aktivit, registrovat se mohou malé a střední podniky, to znamená osoby samostatně výdělečně činné a právnické osoby, spolky, neziskové organizace, příspěvkové organizace, které poskytují své služby na území městské části Praha 14," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

Pokud se do projektu přihlásí rodina s více dětmi, které splňují podmínky projektu, tedy jsou ve věku do 15 let a mají trvalý pobyt v Praze 14, obdrží domácnost stejnou podporu na každé z dětí. S jejím čerpáním by pak ale zaregistrovaní neměli dlouho otálet.

"Pokud do konce září nevyčerpají vůbec žádné corenty, tak jim propadnou a budou potom postoupeny dalším zájemcům v pořadí," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

"Radnice na tuto podporu vyčlenila milion korun, s tím, že prvních 666 dětí získá corent v hodnotě 1500 korun," řekl Josef Kutmon (ODS) - radní MČ Praha 14.

Registrace rodičů i poskytovatelů kroužků probíhá od 1. srpna na webových stránkách praha14.corrency.cz. Čerpání kroužkovného v podobě corentů je pak stejný jako v předchozí vlně Corrency.

"Registrovaný rodič se podívá na ty webové stránky praha14.corrency.cz, podívá se na přehled registrovaných poskytovatelů, který se navíc neustále doplňuje, podle toho, jak se registrují další a další poskytovatelé. Když si vybere poskytovatele, tak potom, když má tu samotnou aktivitu hradit, tak řekne, že chce uplatnit corenty. Z corentů lze zaplatit polovinu nákladů za tu aktivitu," řekla Veronika Berná - mluvčí MČ Praha 14.

Probíhající registrace občanů a poskytovatelů kroužků bude ukončena 20. září. Čerpat své corenty pak lidé budou moci do letošního 11. října. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu