• Načítám...
>

Radnice Prahy 14 vybavila místním policistům posilovnu

  • 27. srpna 2024,
  • 11:27,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

Vedení Prahy 14 předalo věcný dar policistům ze služebny na Černém Mostě. Ti obdrželi nové stroje do posilovny a vybavení například pro první pomoc v případech, kdy na místo právě policie přijíždí jako první.

Reklama

Dar v hodnotě 200 tisíc korun převzali zástupci policejní služebny na Černém Mostě. Nové vybavení policistům zakoupilo a předalo vedení radnice Prahy 14.

"Místnímu oddělení policie jsme zakoupili záchranářské batohy, baterky a mnoho jiného, jako třeba dalekohledy a házecí pytlíky," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

"Jsou to dary, které budou sloužit policistům v rámci běžného výkonu služby, jsou to například záchranářské batohy, dalekohledy, teleskopické žebříky a třeba čelovky," řekla Josefa Jelínková - ředitelka obvodního ředitelství Praha III..

V rámci nového vybavení pro výkon práce policisté získali i speciální záchranářské batohy vybavené pomůckami pro poskytnutí první pomoci. Právě policisté jsou totiž často těmi, kteří k místu nehody přijíždějí jako první. A tak je potřeba, aby také oni mohli do příjezdu záchranky pomáhat zraněným.

"Většinou je na místě první prvosledová hlídka a nebo vůbec hlídka policie, tak aby policisté byli připraveni na poskytnutí první pomoci a dále nás k tomu inspirovala nešťastná událost, ke které došlo v loňském prosinci, filosofická fakulta, kde bylo velké množství zdravotnického materiálu potřeba, takže i z toho důvodu jsme chtěli, aby naše vozidla byla vybavena záchranářskými batohy," řekla Josefa Jelínková - ředitelka obvodního ředitelství Praha III.

V rámci věcného daru pak radnice 14. městské části myslela i na fyzickou kondici zdejších policistů.

"Dále jsme vybavili fitness nebo posilovnu pro udržování fyzické kondice našich policistů," řekl Jiří Zajac (ODS), starosta MČ Praha 14.

"Na vybavení posilovny nakoupili běžící trenažér, potom veslovací trenažér a posilovací věž," řekla Josefa Jelínková - ředitelka obvodního ředitelství Praha III..

Městská část tak vyhověla požadavkům policejní služebny. Podobným způsobem radnice podporuje také hasiče nebo strážníky městské policie, kteří na tomto území sídlí.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu