• Načítám...
>

Na rozhledně Doubravka si doslova posvítili na posvícení

  • Včera,
  • 20:52,
  • PRAHA 14,
  • Kristýna Svobodová

V blízkosti dominanty městské části Prahy 14 rozhledny Doubravka z dílny známého architekta Martina Rajniše proběhl už 6. ročník Posvícení na Doubravce. A protože se akce konala tentokrát také u příležitosti kulatých narozenin městské části, organizátoři si připravili speciální překvapení večera.

Reklama

V blízkosti rozhledny Doubravka, která je unikátní dominantou Prahy 14, se uskutečnil další ročník tradiční akce Posvícení na Doubravce. Doslova nabitý program přilákal stovky návštěvníků. Letošní ročník akce byl totiž speciální.

"Městská část slaví 30 let od svého vzniku, 30 let výročí, stejně jako někteří účinkující tady, každoročně Doubravku rozsvěcíme, děláme různé světelné efekty, letos to bude v barvách trikolory, protože dnešek vyšel i na státní svátek," řekl Jiří Zajac (ODS) - starosta MČ Praha 14.

Kromě téhle světelné show nebo třeba tradičních posvícenských pochutin pak nechyběla ani série koncertů.

"My jsme prostřídali kapely, jako jsou třeba Maxíci, protože ti pamatují už 30 let. Praha 14 slaví 30 let a proto Maxíci. V této chvíli hraje Pilot, což je mladá kapela, která frčí na rádiích a je to nový život, je to nástup nové zábavy," řekl Oldřich Tamáš - moderátor akce.

Přesto ale asi největší ovace na podiu sklidil zpěvák Jan Bendik, který svou show roztančil davy nejen svých fanynek.

"Já miluji taneční písně, které roztančí lidi, takže s mými tanečnicemi máme připravené choreografie, které dost často trénujeme a těším se hodně, protože toto místo absolutně zbožňuji a těšíme se na show, budou to hlavně mé písně, takže doufám, že si to společně s lidmi tady na Doubravce užijeme," řekl Jan Bendik - zpěvák.

Absolutním hřebem večera pak u příležitosti třiceti let od vzniku 14. městské části byla světelná show s drony.

"Po ohňostrojích jsme se přenesli k těm světelným laserovým show a teď máme dronovou show, je to věc, která letí ve světě, je to věc, která nám ukáže něco nového, ukazuje techniku, dává možnost mladým lidem, kteří s tím umí a umí dělat obrazce na obloze a nebudou se bavit jen lidí tady, ale na celém sídlišti," řekl Oldřich Tamáš - moderátor akce.

Prostřednictvím takových představení pak Praha 14, podobně jako hlavní město, získává zkušenosti a informace o pořádání podobných udržitelných, bezpečných a současně atraktivních show pro veřejnost.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu