• Načítám...
>

Trojice mláďat kapybary ze Zoo Praha už má svá jména

  • Včera,
  • 21:46,
  • PRAHA,
  • Ondřej Švec

Pražská zoo v rámci svých 93 let od otevření zahrady zároveň pokřtila trojici mláďat kapybary. Jména jim vymyslel jejich kmotr a bývalý youtuber Jiří Král. Kapybary představují největší hlodavce na zemi a největšího zástupce morčatovitých, se kterými mají mnohé společného. Stejně tak dobře dokáží žít na souši i ve vodě, kde se skrývají před predátory a tráví tam spoustu času. Některé mají navíc pořádný apetit a jsou kapybary, které mohou vážit až devadesát kilo.

Reklama

Trojice mláďat kapybary ze Zoo Praha už zná svá jména. Na slavnostním křtu je odtajnil jejich kmotr a bývalý youtuber Jiří Král. Ten měl zároveň za úkol jména vybrat. 

Jejich kmotr je zároveň na křtu viděl poprvé a jako každý správný patron bude se zájmem sledovat, jak se jim bude v pražské zoo dařit.

Kapybara je největší hlodavec, kterého můžete na naší modré planetě najít, zároveň jde o největšího zástupce morčatovitých. Když má kapybara hodně velký apetit, může vážit klidně až osmdesát nebo devadesát kilo. Mimo jiné jde také o velmi společenské a komunikativní tvory, kteří milují vodu.

Kapybary se do pražské zoo vrátily po necelých deseti letech a to na přání návštěvníků, kterým tato zvířata chyběla. Zoologická zahrada měla možnost vystavět jim zázemí v budově starého slonince a vytvořit pro ně vhodné podmínky ve smíšeném výběhu s mravenečníkem velkým. Od té doby jsou kapybary v Zoo Praha jako doma. Nejnověji mezi ně patří i prckové Blažena, Božena a Kvido. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu