• Načítám...
>

Hostavice v Praze 14 otevřely novou školku

  • 22. září 2017,
  • 18:26,
  • PRAHA 14,
  • Tomáš Mladějovský

MČ Praha 14 otevřela novou školku v Hostavicích. Do jejích tříd bude chodit několik desítek dětí a na její výstavbu přispěl výraznou měrou také Magistrát hlavního města Prahy.

Reklama

Výstavba nové mateřské školy v Hostavicích v MČ Praha 14 už byla nanejvýš nutná. Důkazem toho je, že od 4. září, kdy byl zahájen její provoz, byly všechny její třídy kapacitně naplněny. 

"Teď tu máme nejvíce malých tříletých dětí, s těmi máme 3 třídy. Jen jedna třída jsou děti starší," řekla Zuzana Králová, ředitelka MŠ U Hostavického potoka.

"Tady v okolí školky probíhá výstavba, je zde už spousta mladých rodin a školka, kterou my v této lokalitě máme, absolutně nedostačovala. Byli jsme schopni umístit děti pouze od 4 roků výše, což v dnešní době, kdy se maminky musí vracet do práce, vůbec nedostačovalo," řekla Lucie Svobodová, místostarostka MČ Praha 14. 

Mateřská škola v Hostavicích je vybavena velice moderně. V každé třídě je interaktivní tabule a nábytek je zhotovený na míru. Celý její interiér září pestrými a veselými barvami. Nadstandardně je vybavena i zahrada, kde je dostatek místa na hraní i pro sport. 

"Rozpočet MČ v kapitálových výdajích se pohybuje okolo 80 až 100 milionů korun ročně, což je strašně málo. Já bych chtěla moc poděkovat zástupcům Magistrátu hl. m. Prahy a Ministerstvu školství, mládeže a tělovýchovy za to, že nám ty finanční prostředky dali a my jsme tu školku mohli postavit celou z dotací," řekla Lucie Svobodová. 

Výstava nové mateřské školy v Hostavicích stála bezmála 50 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu