• Načítám...
>

Veronské náměstí v Praze 15 hostilo Velikonoční jarmark

  • 5. dubna 2023,
  • 17:07,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Na Veronském náměstí v Praze 15 se uskutečnil Velikonoční jarmark. Bez ohledu na nepřízeň počasí si ho lidé užívali plnými doušky. Nechyběly stánky s pochutinami, dílničky pro děti a připravený byl i kulturní program.

Reklama

Vystoupení dětí z mateřské školy zahájilo Velikonoční jarmark na Veronském náměstí v Praze 15. Nevlídné mrazivé počasí se s návštěvníky sice nemazlilo, vlezlou zimu ale lidé zaháněli teplými nápoji ze stánků. Ty ostatně nabídly široký sortiment nejen s pochutinami a nechyběl ani bohatý kulturní program.

"Myslím si, že to prostě patří k tomu, že se nám blíží jaro, že máme před sebou tu lepší část roku, takže se máme na co těšit. Tato akce je cílená hodně na děti, ale zároveň jsou tady i některé akce pro dospělé," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Městská část nabídla svým obyvatelům skutečně pestrou paletu zážitků, ať už kulinářských či kulturních.

"Vystoupí nám tady dětičky z Mateřské školy Horolezecká, máme tady vystoupení hudebního kurzu Yamaha, máme tady malování na obličej, dětské dílny, na akordeon hrál pan Matura," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

O sváteční pohodu a dobrou náladu tady zkrátka nebyla nouze. K oblíbeným aktivitám očividně patřily především stánky, kde si děti i jejich rodiče mohli vyrobit třeba nějakou tu velikonoční dekoraci. Jako třeba v téhle aranžérské dílně.

"Vyrábíme s dětmi ošatky, košíčky, můžou i maminky, babičky, takže tvoříme jaro," řekla Blanka Festermeyerová - aranžérka.

"Jde to třeba dětem?"

"Jde jim to, jsou moc šikovné," odpověděla Blanka Festermeyerová - aranžérka.

"Oni chodí a malují si tady vajíčka, my jim na to připravujeme ty ingredience, nalepují si, razítka mají, vystřihuje se, krepový papír mají a to si vše mohou dělat zájemci s rodiči nebo samostatně a je vítán každý, kdo jde kolem," řekla Alena Lindauerová - organizace Mezi námi.

Z nepřeberného množství atrakcí měli dospělí v naší anketě trochu problém sdělit nám, co je na akci bavilo úplně nejvíc. Děti v tom ale měly jasno.

"Co se ti nejvíce líbilo?"

"Cukrová vata."

"A tobě?"

"Cukrová vata."

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu