• Načítám...
>

Prvňáci a druháci z Prahy 15 mají tělocvik s trenéry

  • 4. května 2023,
  • 7:46,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Prvňáci a druháci ze Základní školy Veronské náměstí v Praze 15 cvičili s profesionálními trenéry. Děti si tak vyzkoušely některé konkrétní sporty, kterým se pak v případě zájmu mohou věnovat i ve volném čase. Jak taková hodina vypadá se podívejte sami v následující reportáži.

Reklama

Děti z prvních a druhých tříd základních škol Prahy 15 cvičily v hodinách tělocviku s profesionálními trenéry. Vedení radnice totiž ve všech svých školách podporuje projekt s názvem Trenéři ve školách.

"Pohyb má být pro děti přirozenou součástí života. Dnes, jak všichni víme, samozřejmě tato dětská potřeba upadá a my bychom rádi, abychom v Praze 15 měli děti, které jsou pohybově zdatné, živé a veselé," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

Hlavním cílem je přivést děti ke zdravému pohybu a lepší koordinaci těla. Pod střídavým vedením několika trenérů se navíc školáci seznámí s nejrůznějšími sporty.

"Trenéři rotují na školách a každý trenér tam vnese během těch pěti týdnů to své know-how a představí ten svůj sport v takové mini podobě a děti si za ten rok mohou osahat několik sportů, se kterými by normálně asi ani nepřišly do kontaktu," řekl Antonín Barák - spoluzakladatel projektu Trenéři ve škole.

A tak se třeba děti na téhle hodině přiučily základům latinsko-amerických a standardních tanců.

"Snažíme se jim představit náš sport, který není tak rozšířený mezi dětmi, takže se naučíme cha-chu, sambu, rumbu, jive, potom waltz, valčík, tango, quickstep, podle toho, jak jsou děti staré a šikovné. Máme základy rytmiky, správné držení těla a různá koordinační cvičení," řekla Dorota Šupíková - trenérka standardních tanců.

anketa

Projekt Trenéři ve školách Praha 15 podporuje i za přispění hlavního města. Jen radnici ale ročně přijde na půl milionu korun. V současné době jsou do projektu zapojené děti z prvních a druhých tříd. Do budoucna by ale radnice chtěla zapojit i starší žáky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu