• Načítám...
>

Děti ze školek v Praze 15 reprezentovaly na olympiádě

  • 17. května 2023,
  • 16:59,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Sport kvete v každém věku a nikdy není pozdě začít. I když v tomto případě spíše platí, že nikdy není příliš brzy. Městská část Praha 15 totiž ve spolupráci s Českým olympijským výborem uspořádala pro děti ze školek na území patnáctky olympijské hry. Soutěžilo se hned v několika disciplínách a na vítěze čekal pohár. Olympiáda proběhla ve velkém stylu, aby děti měly pocit, že jsou na skutečných olympijských hrách. Skládal se slib, hořel olympijský oheň a proběhl i slavnostní nástup s vlaječkami, přičemž místo států zde děti reprezentovaly své školky.

Reklama

Dostat se na olympiádu a reprezentovat svou zem, to je sen snad každého vrcholového sportovce. Městská část Praha 15 pro změnu pravidelně pořádá olympiádu pro ty nejmenší, aby si i ti, kteří teprve chodí do školky, mohli vyzkoušet, jaké to je, soutěžit se sportovci z ostatních zemí, v tomto případě školek.

"Olympiáda mateřských škol je tradiční akcí městské části Praha 15. Olympiády se účastní všechny mateřské školy, které zřizuje městská část Praha 15, ale také mateřské školy, které jsou na území Prahy 15 a jsou zřizovány jiným zřizovatelem," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

Olympijské hry mateřských škol proběhly ve velkém stylu, aby náhodou nikdo nepochyboval o tom, že je opravdu na olympiádě. Napřed proběhl slavnostní nástup jednotlivých školek, zapálil se olympijský oheň a děti také skládaly olympijský slib.

"Je to vlastně první setkání pro děti s nějakou soutěží, protože často se soutěží až na základních školách, ale i ty malé děti je třeba vést ke sportu," řekl Radek Zavřel - sportovní manažer Českého olympijského výboru.

Na děti čekaly klasické atletické disciplíny jako trojskok, sprint na padesát metrů nebo hod míčkem. Na ty nejlepší, kteří se vyšplhali až na stupeň vítězů, pak čekalo ocenění v podobě poháru. 

"Vítězná mateřská škola získá putovní pohár a ještě ten pohár pro sebe. Samozřejmě získají medaile, diplomy a nějaké odměny pro mateřskou školu i pro děti," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

Na uspořádání olympiády pro ty nejmenší se podílel i Český olympijský výbor, který vychovává budoucí sportovní naděje a často s nimi pracuje už od dětství. V současné době, kdy mají děti na výběr spoustu aktivit a lákadel, to má sport čím dál tím těžší a děti je třeba k němu správně motivovat. 

"Toho sportu je opravdu málo, bohužel. Každá škola si najde nějaké děti, ale aby sportoval nějaký dav, celá škola, toho moc není. Dětem opravdu chybí ten přirozený pohyb, po škole samy ven. Ty děti se nehýbou a je to vidět. Chceme vychovat další generaci olympioniků a sportovců, kteří budou reprezentovat naší zemi," řekl Radek Zavřel - sportovní manažer Českého olympijského výboru.

Dětským sportovcům v rámci olympijských her, během kterých reprezentovaly svou školku, rozhodně nechyběl elán, zápal, nadšení a smysl pro zdravou soutěživost. U některých šlo o zábavu a odreagování, u jiných už bylo možné pozorovat zárodky talentu. A kdo ví, třeba někoho z nich jednou uvidíme na skutečné olympiádě a třeba získá pro Česko i cennou medaili. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu