• Načítám...
>

Praha 15 ocenila své nejlepší dětské i dospělé sportovce

  • 31. května 2023,
  • 14:46,
  • PRAHA 15,
  • Monika Rusová

Anketa Sportovec roku 2022 městské části Praha 15 zná své vítěze. Slavnostní vyhlášení občanské ankety proběhlo v restauraci Na Vartě za hudebního doprovodu. Ocenění bylo připraveno pro první tři místa každé soutěžní kategorie.

Reklama

Praha 15 ocenila své nejlepší sportovce, a to už počtvrté. Anketa Sportovec roku této městské části se stává již tradiční událostí a tak se každým rokem zvyšují počty nominovaných a soutěžní kategorie se rozšiřují.

"Anketa je čistě občanská, to znamená, že do ní nominují občané prostřednictvím webového formuláře, máme webové stránky sportovecpraha15.cz a poté, co získáme nominace, tak to potom uspořádáme podle kategorií, jak to má být a zase občané hlasují na těch samých webových stránkách," řekla Lucie Kubesa (ODS) - zastupitelka MČ Praha 15.

Nominovaných sportovců bylo pro rok 2022 celkem 25. Čtyři kategorie byly pro sportovce jedince a týmy a dvě kategorie pro trenéry. 

"V prvním ročníku jsme měli pouze kategorii jednotlivec do 18 let, jednotlivec nad 18 let, sportovní tým nad 18 a sportovní tým do 18 let a potom také trenéra. V dalším roce jsme zařadili ještě také sportovce seniora 60 + a v letošním roce je novinka, trenér individuálních sportů," řekla Lucie Kubesa (ODS) - zastupitelka MČ Praha 15.

Oceněním pro sportovce byla skleněná trofej. Hned dvě z nich si vybojoval sport, který v Čechách nepatří mezi nejpopulárnější a jeho obliba stoupá až v posledních letech. Řeč je o rugby, jehož hráči obsadili první místo v kategorii týmu do 18 let a současně i nad 18 let. 

"Děkujeme Praze 15 za ocenění, za první místo týmu do 18 let," řekl hráč Rugby klubu Petrovice.

"My jsme Rugby klub Petrovice, hrajeme to něco přes 10 let," řekl hráč Rugby klubu Petrovice.

"Nečekali jsme to a jsme moc šťastní," řekl hráč Rugby klubu Petrovice.

"Rugby Petrovice je klub, který hraje v současné době první ligu, chtěli bychom postoupit do extraligy, ale ta soutěž je hodně vyrovnaná. Myslím si, že v současné době nás doplňují mladší hráči a do budoucna vidím velký pokrok i vzestup toho, jak půjdeme nahoru," řekl Michal Kadečka - vedoucí týmu Rugby klubu Petrovice a vítěz kategorie Sportovec roku 2022 MČ Praha 15.

Jedinou podmínkou, jak se ucházet o titul Sportovce roku Prahy 15 je činnost v jakémkoli sportovním spolku, který působí v patnácté městské části nebo v ní trvale bydlet. Další nominace za letošní rok bude probíhat v lednu 2024.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu