• Načítám...
>

Praha 15 připravila pro seniory zahradní slavnost

  • 20. června 2023,
  • 18:24,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 si dala za prioritu co nejvíce zpříjemnit aktivní život seniorům. Prožili si totiž nelehké období během pandemie koronaviru a ani současná situace pro ně není úplně příznivá. Proto pro ně v Domě s pečovatelskou službou v Janovské ulici v Horních Měcholupech uspořádala již tradiční Letní zahradní slavnost za účasti řady hudebních osobností. Vystoupili například zpěvačka Magda Malá nebo zpěváci František Nedvěd mladší a Bohuš Matuš. A díky krásnému slunečnému počasí si každý akci pořádně užil.

Reklama

Pandemie koronaviru měla neblahý dopad na fyzické i psychické zdraví všech věkových kategorií, mezi ty nejzranitelnější ale určitě patřili zejména senioři, kteří byli často odloučeni od svých blízkých a volnočasové aktivity se u nich rovněž omezily na minimum. Městská část Praha 15 jim proto chce nyní alespoň částečně období strádání vynahradit a tak pro ně v Domě s pečovatelskou službou v Horních Měcholupech uspořádala Letní zahradní slavnost.

"My jsme hrozně rádi, že ta slavnost probíhá, protože naší prioritou jako městské části Praha 15 je, abychom našim seniorům dělali příjemné věci, výlety, různé další akce, protože mám za to, že ta covidová doba byla složitá, dnešní doba je pro ně trošku složitá," řekl Pavel Pešek (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

Cílem zkrátka bylo na akci rozesmát co nejvíce lidí, což se naštěstí podařilo.

"Myslím, že si to užívají. Když to vidíte, jak zpívají, baví se, mají občerstvení drobné, myslím si, že to je prima," řekl Pavel Pešek (Společně pro Prahu 15) - místostarosta MČ Praha 15.

A prima byl i program, který pro ně městská část společně s Domovem s pečovatelskou službou v Janovské ulici připravila. Zazpívat přišli například Magda Malá, Bohuš Matuš nebo František Nedvěd mladší, který jako by svému slavnému zesnulému otci z oka vypadl. 

"Tato slavnost, co jsem tady osmým rokem, má už svou tradici, takže se koná dvakrát za rok, v létě je to zahradní slavnost a na podzim máme den seniorů. Vždy tady pro lidi připravujeme bohatý hudební program za finanční podpory městské části Praha 15," řekla Monika Válková - ředitelka Domova s pečovatelskou službou.

V domově zároveň funguje klub seniorů, který je velmi akční, pořádá spoustu kroužků a vyrábí řadu předmětů, za které dostávají i ocenění. 

"Teď jsme vyhráli druhou cenu na Šikovných rukách v Lysé nad Labem, z 3000 výrobků jsme dostali druhé místo z keramické dílny," řekla Monika Válková - ředitelka Domova s pečovatelskou službou.

Díky akcím tohoto typu se senioři rozhodně nenudí a je dobře, že se opět mohou pořádat. Doba kulturního a společenského temna způsobená covidem-19 zanechala šrámy na nejednom z nich. Naštěstí se z toho už postupně dávají dohromady a znovu se mohou aktivně zapojit do nejrůznějších zábavních programů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu