• Načítám...
>

Zářijové Dny Prahy 15 nabídnou spoustu zábavy i jídla

  • 20. července 2023,
  • 16:54,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 chystá na měsíc září tradiční několikadenní akci s názvem Dny Prahy 15. Na své si přijdou jak děti, jejich rodiče nebo i senioři. Těšit se mohou na vystoupení sportovních a tanečních klubů, na program od hasičů a vodních záchranářů a chybět nebude ani řada hudebních vystoupení od domácích i zahraničních interpretů. Mezinárodní pak bude i občerstvení, kdy návštěvnici vzhledem k multikulturnímu charakteru akce budou moci ochutnat vybrané pokrmy z mezinárodní kuchyně. První akce v rámci Dnů Prahy 15 odstartuje v sobotu 9. září na Kozinově náměstí.

Reklama

Během měsíce září proběhne na Patnáctce tradiční akce s názvem Dny Prahy 15. Na návštěvníky čeká bohatý program, řada zahraničních vystupujících a ochutnávky jídla a pití z domácí, ale i mezinárodní kuchyně. První den Pestrá Hostivař odstartuje 9. září na Kozinově náměstí.

"Což je taková sousedská akce, která je zároveň multikulturní, takže si tam zveme i umělce z jiných zemí, tentokrát přijde italský zpěvák Roberto Caporali, také nás navštíví umělci z partnerského města Daruvar," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Návštěvníci ale nepřijdou ani o vystoupení kapely Napořád, která první den oslav zároveň zahájí. Chybět nebude ani několik spolků z městské části Praha 15. Další z Dnů Prahy 15  vypukne v neděli 17. září, kdy půjde o symbolické vyvrcholení a největší akci v rámci několikadenního programu. Dorazí například hasiči se svým vozem nebo vodní záchranáři a prostor dostane i hudba. 

"Bude zde vystupovat muzikálová zpěvačka a občanka městské části Prahy 15 Magda Malá, pak jsme si pozvali Jary Taubera, mladého muzikálového zpěváka a večer zakončí koncertem Petr Kolář," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Vystoupí také různé spolky, sportovní a taneční kluby, aktivní senioři, baráčníci nebo sokolové. Na ploše fotbalového hřiště SK Horní Měcholupy budou jednotlivá stanoviště, kde spolky, které na městské části Praha 15 působí, budou předvádět buďto svoji sportovní činnost nebo připraví program pro děti.

"Připravili jsme k tomu ještě doprovodný program pro děti, kde bude skákací hrad, velký fotbalový terč a bublinové koule," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Další Den Prahy 15 bude 19. září, což bude další z tradičních akcí, tentokrát šitá na míru seniorům. Konat se bude v zahradě Domu s pečovatelskou službou.

"Vystoupí například Rangers, Heidi, Ruty šuty ze Žiliny, to je další partnerské město, to jsou úžasní senioři, na které se těšíme a kteří sem už 15 let jezdí, potom tam ještě vystoupí Petr Martinák," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Tímto ale aktivity městské části Praha 15 zdaleka nekončí. V plánu je například agility hřiště v Pražské ulici. K příležitosti slavnostního otevření bude připraven doprovodný program. Proto se vyplatí sledovat stránky Patnáctky, aby vám žádná z aktivit městské části neutekla. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu