• Načítám...
>

Dny Prahy 15 nabídnou program pro děti i seniory

  • 29. srpna 2023,
  • 15:44,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Městská část Praha 15 připravila pro své obyvatele na měsíc září bohatý kulturní program. V rámci Dnů Prahy 15 půjde hned o několik akcí, kdy si na své přijdou děti, dospělí i senioři. Těšit se mohou na řadu hudebních vystoupení, kdy vrcholem bude koncert Petra Koláře, dále potom na dobroty z mezinárodní kuchyně a také bohatý doprovodný program včetně ukázky práce Integrovaného záchranného systému, kde si na své přijdou hlavně školáci z Patnáctky.

Reklama

V září se obyvatelé Prahy 15 rozhodně nudit nebudou. Městská část pro ně totiž připravila bohatý kulturní program a hned několik akcí v rámci Dnů Prahy 15. První událost je přitom už 7. září od 17 hodin.

"Kdy budeme otevírat agility park na Pražské. Na to se moc těšíme, protože to je první park pro psy a zároveň tam také máme stůl na teqball," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Pokračovat se pak bude hned dva dny na to - 9. září od 15 do 19 hodin na Kozinově náměstí, a to akcí s názvem Pestrá Hostivař.

"Je to takové multikulturní setkání, kdy jsme si pozvali umělce z Daruvaru, z Itálie, bude vystupovat kapela Napořád, zároveň některé naše spolky a kluby předvedou své taneční a sportovní vystoupení," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Chybět nebude ani stezka pro děti a ukázky mezinárodní kuchyně. Další na programu bude Den pro děti v lesní říši, a to 14. září od 17 hodin. 

"To bude akce před Švehlovou sokolovnou v parku U Branek, v parku U Ducha také říkáme, bude tam 10 stanovišť, kdy děti budou plnit úkoly s lesními bytostmi a s lesními zvířátky a na závěr je čeká odměna," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

15. září bude patřit milovníkům záchranářů, hasičů a policistů, půjde totiž o Den integrovaného záchranného systému, který bude patřit hlavně školákům z Patnáctky. Akce proběhne od 9 do 12 hodin.

"Je to setkání s městskou policií, s armádou, s celníky, se záchrannou službou vodní, s jízdní hlídkou, s psovody, je tam ukázka všech těchto služeb a činností," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

V neděli 17. září od 17 hodin v areálu SK Horní Měcholupy přijdou na řadu koncerty a hudební vystoupení, a to v rámci Dne pro Patnáctku.

"Je to setkání spolků, setkání klubů, pozvali jsme si Magdu Malou, která je také občankou Prahy 15, Jaryho Taubera a úplně na závěr večer se setkáme s Petrem Kolářem," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Děti se tam mohou těšit na bohatý program a kluby a organizace, které působí na Praze 15 a dělají něco pěkného pro děti. Budou tam mít také svůj stánek, kde předvedou nejrůznější ukázky. 

Poslední akce pak proběhne 19. září od 15 hodin, kdy půjde o Den pro seniory v zahradě Domu s pečovatelskou službou v Janovské ulici.

"Senioři se mohou přijít podívat na vystoupení Heidi Janků, Rangers a dalších," řekla Petra Šikýřová (Nezávislí) - místostarostka MČ Praha 15.

Patnáctku svou návštěvou poctí také kapela Ruty Šuty z Žiliny, což je seniorský taneční klub, který do městské části pravidelně přijíždí už patnáct let. Kulturní život tak bude na Patnáctce opravdu bohatý a na své si přijde opravdu každý, děti, dospělí i senioři. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu