• Načítám...
>

V Praze 15 proběhl závěrečný řídící výbor MAP III

  • 30. listopadu 2023,
  • 7:52,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

Místní akční plán, to je projekt městské části Praha 15, kde se soustředí na oblast školství. Jednotlivé pracovní skupiny se věnují různým problémům. Například financím, matematické gramotnosti, čtenářské gramotnosti, mezigeneračnímu vzdělávání nebo rovným příležitostem. Místní akční plán s pořadovým číslem III se konal v hornoměcholupské hasičárně, která byla plná rodičů, dětí a také pedagogů, kteří své malé svěřence připravili na hudební vystoupení nebo ukázku četby z vlastní tvorby. O projekt je velký zájem a tak není překvapením, že na příští rok se chystá už jeho čtvrté pokračování.

Reklama

V hasičárně v Horních Měcholupech v městské části Praha 15 proběhl závěrečný řídící výbor Místního akčního plánu s pořadovým číslem III. 

"Samozřejmě jsme to chtěli pojmout trošku slavnostně, tak nám ho ozvláštnily děti, protože místní akční plánování je plánování ve školství," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

K vidění byly i různé stánky, kde se představovaly nejrůznější produkty, které během tohoto projektu pracovní skupiny zvládly udělat.

"Máme pracovní skupinu pro finance, matematickou gramotnost, čtenářskou gramotnost, skupinu pro mezigenerační vzdělávání a skupinu pro rovné příležitosti," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

S pracovní skupinou pro rovné příležitosti souvisela i ochutnávka vybraných pokrmů třeba ze Slovenska nebo také z Vietnamu. Stejně tak si návštěvníci, mezi kterými byly především rodiny s dětmi, mohli prohlédnout i nejrůznější dílničky. 

"Spolupracujeme s rodiči v rámci městské části, spolupracujeme s neziskovými organizacemi, takže každý přidal svou trošku do mlýna," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

Místní akční plán III už je sice za námi, ale před námi už je pomalu ten s pořadovým číslem IV. Začít by přitom měl už v březnu roku 2024, záleží ale na tom, kdy se podaří sepsat žádost, jedná se o dotační program Evropské unie pro školství.

"Věřím, že MAP IV bude implementační, to znamená, že to, co se nám nyní podařilo dát dohromady, shromáždit, co se nám podařilo připravit a nasměrovat to do dalších let, budeme mít v následujícím projektu možnost realizovat," řekla Jitka Kolářová (ANO) - 1. místostarostka MČ Praha 15.

O projekt je přitom u veřejnosti obrovský zájem, o tom ostatně svědčí i to, že hornoměcholupská hasičárna doslova praskala ve švech. Tak nezbývá než doufat, aby potřebný zápal vydržel rodičům i pedagogům i nadále. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu