• Načítám...
>

Praha 15 řeší důležité dopravní stavby

  • 5. prosince 2023,
  • 15:25,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Šetlík

Připravovaná stavba další etapy pražského okruhu byla jedním z témat setkání s obyvateli Prahy 15. Zúčastnili se ho nejen zástupci Patnáctky, ale i okolních městských částí či Ředitelství silnic a dálnic. Stavba, která má za cíl ulehčit dopravě na jihovýchodní části Prahy, se začne realizovat v příštím roce.

Reklama

Praha 15 uspořádala setkání s občany a starosty okolních městských částí. Tématem diskuze byly plánované dopravní stavby, které mají ulehčit městské části od nadměrného provozu.

"Nás tady čeká poměrně významný rozvoj vysokorychlostní dráhy, dostavba 511 nebo zahájení 511 pražského okruhu, doufáme, že to bude v co nejbližší době, navíc nás čeká JV13, kterou děláme obchvat hornoměcholupské, abychom zklidnili prostor sídliště v Horních Měcholupech, aby se dal ten tranzit trošku odklonit kolem Metransu a kolem valů a zároveň napojení na Štěrboholskou radiálu, což doufám, že se nám podaří dát vše dohromady a že ty stavby budou zahájeny tak, aby na sebe navazovaly," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

"Systém těch silničních staveb tvoří jistý synergický celek, od etapy 511 na silniční okruh kolem Prahy navazuje hostivařská spojka, při ní obchvat ulice Hornoměcholupské a následně napojení na vnitřní pražský okruh. To je základní systém, který by měl pomoci jihovýchodu Prahy při té mezikrajové dopravě, odstranění té tranzitní dopravy z těch obytných oblastí jak Prahy 15, tak i městských částí, které spadají do správního oboru Prahy 15, ale i Prahy 22 a dalších," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15), místostarosta MČ Praha 15.

Zásadním pokrokem v realizaci těchto staveb bylo vydání územního rozhodnutí na stavbu 511 silničního okruhu. Od té se totiž vše odvíjí.

"Protože na ní je právě napojena na tom vnitřním okruhu hostivařská spojka a předpokládáme, že hostivařská spojka také brzy získá územní rozhodnutí a následně bude řešeno i napojení hostivařské spojky na ten pražský okruh ve Strašnicích, na okraji Strašnic a Prahy 15," řekl Michal Frauenterka (Společně pro Prahu 15), místostarosta MČ Praha 15.

Stavět by se mělo začít v průběhu příštího roku a hotovo bude podle předpokladů zhruba do tří let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu