• Načítám...
>

V UNYP Areně proběhl Pohár starostů ve florbale

  • 27. února 2024,
  • 0:44,
  • PRAHA 15,
  • Ondřej Švec

V UNYP Areně proběhl první ročník florbalového Poháru starostů. Šlo o turnaj, jehož se zúčastnily čtyři základní školy čtyř městských částí, a to Prahy 9, Prahy 15, Prahy 13 a Prahy 14. Turnaj nabídl vyrovnané souboje a výbornou diváckou kulisu. Vedle toho proběhla i řada dovednostních soutěží, kdy si holky a kluci mohli potrénovat střelbu nebo nájezdy.

Reklama

Florbal je v Česku čím dál tím oblíbenějším sportem. Pryč jsou časy, kdy býval jakousi sportovní exotikou a tělocvikáři na základních školách do něj nesměle verbovali první nadšené adepty. Nyní v něm i díky Tatranu Střešovice patříme mezi světové špičky, o čemž svědčí i nedávná výhra ve finále Poháru mistrů, kdy Tatran porazil do té doby nejlepší florbalový tým světa švédský Falun. Teď se tímto titulem může pyšnit pro změnu český klub. Ve stejné hale, tedy UNYP Areně, proběhl i Pohár starostů, kde se sešly čtyři základní školy ze čtyř městských částí, aby si to rozdaly o pohár.

"My tady máme Základní školu Nad Přehradou jako zástupce městské části Praha 15 a tento turnaj vznikl iniciativou starostů Prahy 13, Prahy 14, Prahy 15 a Prahy 9, takže jsme navázali na to, že bychom rádi udělali toto pro širší obec pražskou, ale zatím se podařily tyto 4 městské části a doufáme, že se do budoucna připojí další," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15) - starosta MČ Praha 15.

Florbal je na českých základkách mimořádně populární. Svou roli tam možná hraje i to, že vzdáleně připomíná hokej, další u nás tak populární sport, na rozdíl od něj je ale přeci jen dostupnější, a to především finančně. Zahrát si ho navíc můžete v obyčejné tělocvičně, které fungují celý rok. 

"Je to součást výuky, je to nejjednodušší varianta a myslím si, že to je fajn, protože to dělá týmového ducha, pomáhá to dětem sportovat a mají tělocvičny ve školách, takže se to využívá k tomu," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15) - starosta MČ Praha 15.

Pohár starostů ve florbale je první akcí tohoto typu, kdy se takto spojilo hned několik městských částí. V plánu je v tom ale rozhodně pokračovat a cílem je oslovit i další městské části. To, že to nevyšlo už letos, mělo několik důvodů.

"Jeden z důvodů byl ten, že zaprvé to bylo poměrně narychlo, oslovili jsme nejbližší okruh starostů a protože to byla i docela nákladná záležitost, to znamená, že to stálo nějakou korunu, kterou musela městská část uvolnit pro to, aby se to mohlo vůbec zrealizovat, takže si myslím, že do budoucna, až uvidí výsledky tohoto turnaje na příští rok, tak se to určitě podaří rozšířit i na další městské části," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15) - starosta MČ Praha 15.

 Na to, že šlo teprve o první ročník, měl turnaj mimořádnou atmosféru a nabídl jak vyrovnané souboje, tak perfektní diváckou kulisu. A i když se hrálo o poháry a medaile, nejdůležitější bylo si užít radost z pohybu, ze hry a z fair play. A třeba to příští rok bude v daleko větším počtu týmů. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu