• Načítám...
>

Na ZŠ Hostivař proběhla školní liga ve vybíjené

  • 7. března 2024,
  • 11:37,
  • PRAHA 15,
  • Jan Varga

ZŠ Hostivař hostila část školní ligy. Tentokrát byla na řadě vybíjená, které se účastnily žačky všech pěti základek, které v Praze 15 jsou. Školy se v hostování turnajů střídají. Ta nejlepší získá na závěr ligy putovní pohár starosty.

Reklama

V tělocvičně Základní školy Hostivař se předávaly diplomy. Zrovna se totiž dohrála část školní ligy o putovní pohár starosty. Na řadě byla vybíjená, které se účastnily žačky všech pěti základních škol v Praze 15. Tentokrát byl turnaj právě pod taktovkou hostivařské základky.

„Praha 15 má pět základních škol. Ty se potkávají právě během poháru starosty Prahy 15 na různých sportech, jako je třeba dneska vybíjená nebo pak bude atletika, cyklistika, florbal, přehazovaná, volejbal. Vlastně sportují děti jak z prvního stupně, tak z druhého stupně. Sportují nebo soutěží i míchaná družstva, chlapci a dívky,“ říká ředitelka ZŠ Hostivař Blanka Chuchlerová.

Městská část si zakládá na tom, že si sportovní turnaje organizuje svépomocí. Pravidelně se kvůli tomu scházejí učitelé tělocviku místních škol, aby doladili detaily. Školy se totiž v organizaci utkání střídají. Celý rok sbírají body. Ta nejlepší škola si pak převezme putovní pohár na celý školní rok. Podle vedení městské části se pohár díky nasbíraným bodům stěhuje pravidelně.

„Dá se říct, že ty školy se střídají. Vždycky záleží samozřejmě na tom, jaký je to sport. Záleží na tom, jak to sedne žákům té které věkové kategorie a naštěstí skutečně se to prostřídává. Smyslem není to, aby nám školy šly proti sobě. I když zdravé soutěžení k tomu patří. Ale smyslem je, aby se naší žáci potkávali a potkávali se při smysluplných činnostech, kterými samozřejmě tělocvik nebo sport je,“ říká místostarostka MČ Praha 15 Jitka Kolářová (ANO).

Turnaj o pohár starosty se v Praze 15 koná mezi základními školami už pěkně dlouho. Školy mezi sebou soutěží už od roku 1996. Přestávku si daly pouze během nutných opatření, která přinesly covidové roky.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu