• Načítám...
>

Hostivařská přehrada bude fungovat dalších 5 let

  • 21. května 2024,
  • 12:19,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

.

Reklama

Písčitá pláž, lodičky a koupání. Nejen to je Hostivařská přehrada. Na provozovatele oblíbeného koupaliště nedávno Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových vyhlásil aukci. I tentokrát se do ní přihlásila radnice Prahy 15 a fungování přehrady pod svou správou zajistila na dalších 5 let.

"My jsme dostali možnost dorovnat nejvyšší nabídku a ta nejvyšší nabídka byla circa 780 tisíc ročního nájmu za tento prostor, ale my si myslíme, že jsou to dobře vynaložené prostředky do nájmu něčeho takového, protože jsme garanty toho, že tady zachováme tu rekreační činnost," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

Za pronájem přehrady teď radnice bude platit zhruba 780 tisíc. Samotná Praha 15 ale koupaliště provozovat nechce. Aktuálně tak hledá provozovatele.

"V současné době je tady provozovatel, kterému skončila ta smlouva, ale je to dlouholetý provozovatel, společnost, která to tady nějakým způsobem rozvíjí a my jako městská část, která to měla i v minulých letech v nájmu, jsme se snažili do toho vracet nějaké finanční prostředky, které z toho šly, v současné době hradíme nájem pro Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových a budeme ho vybírat od toho provozovatele," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

S koupalištěm má pak radnice další plány. 

"Já mám představu ze svého mládí nebo ze svého dětství, kdy si pamatuji na želvu, která tady jezdila po přehradě, vím, rybáři mě asi neuslyší rádi, ale jsou to prvky, které k tomu patří, k té Hostivařské přehradě a my bychom to znovu rádi oživili," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

Koupaliště má aktuálně několik majitelů. Praha 15 chce proto usilovat o to, aby hlavní město pozemky vykoupilo a koupaliště tak zůstalo nadále zachované.

"Budeme usilovat dále o to, aby hlavní město Praha převedlo ty pozemky, vyměnilo pozemky s Úřadem pro zastupování státu ve věcech majetkových nebo aby to odkoupilo, protože si myslíme, že ta oblast - ta Hostivařská přehrada musí zůstat pod Pražany," řekl Michal Fischer (Společně pro Prahu 15), starosta MČ Praha 15.

Radnice tak už podle starosty Prahy 15 Michala Fischera jedná s hlavním městem o možnosti odkupu koupaliště a případně i o jeho převedení na městskou část.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu