• Načítám...
>

Prahu 15 čeká řada dopravních staveb a změn

  • 30. srpna 2024,
  • 13:01,
  • PRAHA 15,
  • Kristýna Svobodová

Jihovýchodní část metropole a tedy i Prahu 15 čekají dopravní změny. Stavební práce by měli zahrnout také hostivařskou spojku, Nádraží Horní Měcholupy nebo křižovatka ulic Františka Diviše a Novopetrovické.

Reklama

Jihovýchodní část metropole a tedy i Prahu 15 čekají dopravní změny. Stavební práce by měli zahrnout také hostivařskou spojku. Území mezi vnějším a vnitřním městským okruhem by totiž v budoucnu měla protnout vysokorychlostní železnice. 

Vysokorychlostní železnice by měla snížit příliv aut do metropole a motivovat i mimopražské obyvatele k cestování vlakem. Jenže zdejší obydlenou lokalitou by pak mělo projet až 240 souprav za den.

Začít stavět by se pak železnice mohla zhruba do tří let. V rámci snížení pražské silniční dopravy by pak změnou měla projít i zastávka Nádraží Horní Měcholupy. Místo by se mělo proměnit v moderní nádraží s přestupním terminálem na MHD a vyrůst by tu mělo i parkoviště P plus R se zhruba 450 místy.

A změny se pak dotknou i areálu Metrans na křižovatce ulic Františka Diviše a Novopetrovické. Právě tady by totiž měl vzniknout silniční obchvat Prahy 15. 

Své připomínky k dopravním záměrům státu už projednali zástupci všech městských částí, kterých se změny budou týkat. Starostové řešili například i návrhy na prodloužení tramvajové trati do Petrovic a metra do Uhříněvsi. I ty by podle městských částí měli přispět ke snížení dopravy v Praze. Své podněty pak zástupci obcí budou požadovat zařadit do nového metropolitního plánu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu