• Načítám...
>

Na Praze 15 proběhl seminář o návykových látkách

  • 10. října 2024,
  • 23:01,
  • PRAHA 15,
  • Lucija Veselá

Návykové látky jsou v dnešní době mládeži stále snadněji dostupné, proto je důležité se na toto téma vzdělávat. Městská část Praha 15, která na prevenci dbá, tedy uspořádala seminář pro pedagogy a rodiče zabývající se právě touto problematikou.

Reklama

Prevence je velmi důležitá a právě proto uspořádala městská část Praha 15 seminář pro pedagogy a rodiče na téma Nové trendy návykových látek ohrožující mládež ve spolupráci s organizací Drop In, která se touto problematikou zabývá. 

"Toto téma je maximálně aktuální jak pro naše rodiče, tak pro naše pedagogy, protože to jsou ti, kteří jsou s dětmi v nejčastějším kontaktu. Rodiče jsou to samozřejmě ti, kteří by měli vědět, co jejich děti dělají, s čím se mohou děti setkat a proti čemu se eventuálně bránit nebo na co si dávat pozor a pedagogové ve škole mají většinu času děti pro sebe, zkrátka a dobře, abychom byli všichni informovaní a snížili ten náskok, který nad námi děti mají," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

"Přednáška je na téma nových návykových látek a myslím si, že je velmi důležité o těchto věcech informovat rodiče, ale obecně i veřejnost, aby věděli, s čím se jejich děti potýkají. Je strašně těžké tyto návykové látky u dětí rozpoznat, ale po absolvování naší přednášky si myslím, že minimálně rodiče budou vědět, s čím děti přicházejí do styku," řekla Tereza Braunová - vedoucí Centra primární prevence Drop In.

"Dozvědí se, co je teď aktuální pro děti, případně pro dospívající, jak s tím pracovat nebo jak s dětmi o tom tématu hovořit," řekla Justýna Zahradilová - zástupce vedoucí, koordinátorka dobrovolníků Drop In.

"Můžete si s ním o tom popovídat, určitě je důležité to dítě vyslechnout, nic nezakazovat, nepřikazovat, ale spíše s ním komunikovat o tom, že to není dobré, že to užívají, jaké by z toho mohly být následky, co by z toho do budoucna mohlo být," řekla Tereza Braunová - vedoucí Centra primární prevence Drop In.

"Toto je jedna z těch méně častých akcí, u kterých jsme se zaměřili na rodičovskou veřejnost, protože je nezbytná spolupráce mezi školou a rodinou," řekla Jitka Kolářová (ANO) - místostarostka MČ Praha 15.

A i z tohoto důvodu byl seminář, který pro pedagogy a rodiče uspořádala a zafinancovala městská část Praha 15, zdarma. Protože prevence je jejich prioritou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu