• Načítám...
>

Výdaje Prahy 15 budou v tomto roce vyšší než příjmy

  • 13. dubna 2016,
  • 13:24,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Brousil

Praha 15 už nemusí hospodařit s provizorním rozpočtem, ke kterému přistoupila po odkladech schvalování rozpočtu hl. m. Prahy. Zastupitele nyní podobu rozpočtu schválili, čísla však nejsou příliš pozitivní. Příjmy patnácté městské části budou nižší než její výdaje.

Reklama

Městská část Praha 15 schválila rozpočet s výdaji vy výši 196 552 000 korun. Příjmy do rozpočtu však dosáhnou výše pouze 176 milionů. Na dofinancování budou použity úspory z minulých let. Podoba rozpočtu tak nedovoluje Praze 15 se pouštět do velkých investic.

"Investice městské části jsou v objemu 15 milionů korun. Jdou především do školství, centra sociální a ošetřovatelské pomoci a do dopravních staveb," uvedl místostarosta Prahy 15 Václav Bílek.

V oblasti školství plánuje Praha 15 tři velké investice. Jedná se převážně o rekonstrukce, na budování nových školních objektů totiž nejsou v rozpočtu finance.

"Bohužel nám rozpočet neumožňuje investice například do budování nových školek a škol. Jsme závislí na dotacích z magistrátu a budeme pouze investovat peníze, které nám byly již v loňském roce svěřeny. Budou tedy vyměněna okna v ZŠ Kozinova ve výši cca 8 milionů korun a dále z magistrátních peněz budeme opravovat fasádu na škole Hornoměcholupská, kde by mělo dojít k výměně boletických panelů," doplnil místostarosta.

Podle Prahy 15 nelze tímto způsobem rozpočet dlouhodobě udržet, protože i úspory se časem vyčerpají.

"Problém je v tom, že my musíme dotovat rozpočet z vedlejší hospodářské činnosti. A ta vedlejší hospodářská činnost spočívá bohužel i v prodeji bytových jednotek či pozemků," uzavírá Václav Bílek.

Úspory získává Praha 15 například novými smlouvami s dodavateli energie a tepla do škol a úřadu.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu