• Načítám...
>

Petice má pomoct změně územního plánu Prahy 15

  • 13. dubna 2016,
  • 13:43,
  • PRAHA 15,
  • Jaroslav Brousil

V Praze Hostivaři roste jeden bytový dům za druhým a to se nelíbí občanům této městské části, kteří by uvítali více zeleně nebo relaxačních zón. Stavbě dalšího bytového domu se tak pokouší zabránit peticí.

Reklama

Tři sta dvacet jedna podpisů obsahovala petice, kterou předložili občané Prahy 15 své radnici. Občané touto peticí bojují proti zastavění místních pozemků velkým obytným domem.

"Občané tam nesouhlasí s navrhovanou změnou územního plánu a snaží se docílit toho, aby ta plocha, která byla původně léta využívaná jako zahradnictví, zůstala nezastavěná," řekla tisková mluvčí Prahy 15 Karolína Skrčená.

Pozemek na rohu ulic Miranova a Vladycká v pražské Hostivaři, kde má nový bytový dům vyrůst, je soukromý. Změna územního plánu je tak jedinou možností, jak stavbě zabránit. Změnu však může provést jen magistrát hlavního města. 

"Zastupitelstvo městské části pouze vzalo na vědomí petici a vyjádřilo svůj nesouhlas s tou navrhovanou změnou a doporučili snížení koeficientu z f na c," doplnila Skrčená.

Snížení koeficientu by znamenalo menší možnost zastavitelnosti pozemku.

"Na tom zastupitelstvu, kde byla velice bouřlivá diskuze, se došlo k takovému smírnému řešení, že by bylo fajn místo chystaného celkem rozsáhlého bytového domu, kdyby na místě byly například rodinné domky. Což by se tedy nedotýkalo tolik infrastruktury a i by to byl samozřejmě citlivější zásah do toho území," dodala tisková mluvčí MČ Praha 15.

Městská část Praha 15 nemůže do situace ohledně nové stavby na pozemcích bývalého zahradnictví více zasahovat. Konečně slovo bude mít pražský magistrát.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu