• Načítám...
>

Ústřední ulice ve Štěrboholech je po rekonstrukci

  • 19. prosince 2017,
  • 16:56,
  • PRAHA 15,
  • Milan Řepka

Rekonstrukci ulice Ústřední v Městské části Praha 15 - Štěrboholech se podařilo dokončit v předstihu. Tato investiční akce pražského Magistrátu, kterou realizovala prostřednictvím Technické správy komunikací, byla plánována na 7 měsíců a náklady na ni mírně přesáhly 9 milionů korun.

Reklama

Rekonstrukce Ústřední ulice ve Štěrboholech byla dokončena s tříměsíčním předstihem. Oproti původně plánovaným sedmi měsícům ji stavbaři zvládli za 4 měsíce. Od července do konce listopadu letošního roku tady probíhaly úpravy chodníků, vozovky, kanalizace, ale byla tu také postavena nová autobusová zastávka.

"Je to jedna z hlavních ulic ve Štěrboholích a byla v opravdu špatném stavu. Proto jsem ráda, že se to podařilo dotáhnout do té závěrečné fáze, je tady nový povrch té komunikace, vidíte, že jsou tady i zpomalovací prahy, jsou tady nové chodníky. Myslím si, že to výrazně zpříjemní život obyvatelům Štěrbohol," řekla Jana Plamínková, radní hl. m. Prahy.

"Trošku jsme čekali na tu rekonstrukci poslední etapy, protože to je poslední etapa Ústřední od roku 2009 a trošku jsme si na ní museli počkat. Myslím si, že už je to konečně hotovo," řekl František Ševít, starosta MČ Praha - Štěrboholy.

Rekonstrukce Ústřední ulice vyžadovala její celkové vyřazení z provozu, a proto byla realizována ve dvou etapách. Zásadní bylo, aby zůstal zachován přístup rezidentů do jejich domovů, a to i přesto, že bylo nutné z ulice vyloučit veškerou dopravu.

"Byť se to zdá akce velmi malá, tak jsme nakonec měli veliké potíže s podložím, protože po odfrézování konstrukčních vrstev a připravováním kanalizace jsme zjistili, že celé území je bývalé záplavové území a původní bažiny, což se projevilo tak metr pod povrchem, takže jsme tam museli udělat ve velkém rozsahu sanace. Přestože to bylo takto složité, tak se nám povedlo termín zkrátit," řekl Tomáš Hajič, ředitel závodu Praha dopravního stavitelství Strabag.

"Ta rekonstrukce probíhala ve dvou etapách, proč?"

"Je to kvůli organizaci dopravy, jednak obslužnosti městské části, autobusové dopravy i občanů, jak jsme rozděleni na dvě části, tak abychom mohli pokrýt obě části. Proto se to dělalo na vícero etap," řekl František Ševít.

Přes všechny komplikace, které stavbaře během rekonstrukce tohoto téměř půlkilometrového úseku silnice potkaly, ji zvládli nejen o 3 měsíce dříve, ale také s náklady, které jen mírně přesáhly 9 milionů korun. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu