• Načítám...
>

Koalici v Praze 15 tvoří ANO, ODS a TOP 09

  • 5. listopadu 2018,
  • 13:44,
  • PRAHA 15,
  • Natálie Forsterová

V Praze 15 byla podepsána koaliční smlouva. Vládnout tady budou ANO, ODS a TOP 09. První zastupitelstvo v nové sestavě schválilo jako starostu Milana Wenzla, který tak svůj post obhájil.

Reklama

Koalici v Praze 15 utvořili zástupci hnutí ANO, ODS a TOP 09. V 31 členném zastupitelstvu mají celkem 19 hlasů. Post starosty obhájil Milan Wenzl.

"Myslím si, že tato nová koalice přinese určitě nový vítr, protože po celou dobu, co jsme tady byli v minulé koalici, byli jsme trochu omezováni tím, že s námi byli partneři ze strany Zelených," řekl Milan Wenzl, starosta MČ Praha 15. 

Nově zvolení zastupitelé Prahy 15, kterou tvoří především Hostivař a Horní Měcholupy, zvolili už také členy zdejší 7 členné rady. Tři křesla připadla hnutí ANO. Místostarostkou za toto hnutí se tak stala např. Jitka Kolářová, která bude mít na starosti školství.

"Co se týče změn, tak samozřejmě i nás trápí místa ve školkách, ale také třeba vybavení školek, nějaké technické úpravy ve smyslu vodovodů a rozvodů a podobně," řekla Jitka Kolářová, místostarostka MČ Praha 15.

Místostarosty za ODS pak byli zvoleni Michal Fischer a Michal Frauenterka. 

"Budu mít na starosti dopravu, prostředí pro život a koordinaci strategických projektů. Jako nejdůležitější věc v dopravě považuji dořešení těch páteřních dopravních staveb v Praze 15, řešení tranzitní dopravy a samozřejmě podpora okruhu a radiál, které na východě Prahy obecně chybí," řekl Michal Frauenterka, místostarosta MČ Praha 15.

A post místostarosty obsadil také Petr Neumann za TOP 09. Na starosti bude mít územní rozvoj.

"Chtěli bychom postavit novou školku v Hostivaři, kde je to nové sídliště. Dříve bylo přislíbeno, že tam školka bude. Zatím se ale nepodařilo ji postavit, takže to bude jeden z našich prioritních úkolů," řekl Petr Neumann, místostarosta MČ Praha 15.

Mezi další priority nové koalice v Praze 15 patří např. také revitalizace pražského trojmezí. Podle Petra Neumanna by tam, kromě parku, mohlo v budoucnosti vzniknout např. i koupaliště.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu