• Načítám...
>

Praha 15 bez magistrátu nemůže investovat

  • 25. února 2015,
  • 19:50,
  • PRAHA 15,
  • Karel Rychlý

Magistrát hlavního města Prahy po dlouhých útrapách schválil rozpočet pro rok 2015. A schválila ho už řada městských částí. Investice se většinou odvíjí od velikosti obvodu. A občas se dozvíte zajímavé věci. Jako třeba v případě Prahy 15.

Reklama

Městská část Praha 15 má pro rok 2015 ohledně investic jasno. “Priorita, která je, tak to je dostavění školky, bývalé Duhy,” říká starosta MČ Praha 15 Milan Wenzl. Školka měla být dostavěna už v minulém volebním období, ale peníze se musí najít v letošním rozpočtu. “Nám tam chybí na dostavbu druhé etapy asi dvacet milionů,” vysvětluje situaci starosta.

A v tom je právě ten problém. “Na ten letošní rok máme dvacet milionů. Ale předpokládáme, že magistrát nám dá něco z rezerv, které bude mít, protože jinak bychom jako Městská část byli nefunkční,” stěžuje si Wenzl. Nedovede si představit, že by magistrát v tak zoufalé situaci nepodal pomocnou ruku. “My potřebujeme další investice do školy, potřebujeme měnit okna, udělat fasády. A je toho víc. Potřebujeme dokončit dětské hřiště, které je rozdělané, potřebujeme investici na byty, které jsou volné, ale nejsou zrekonstruované, takže do nich nikoho nemůžeme nastěhovat. Tohle je velký zádrhel. Když peníze nebudou, nebudou žádné investice,” obává se starosta patnáctky.

Jak štědrý ale magistrát k Městské části Praha 15 se nedá vůbec odhadnout. nataženou ruku totiž budou mít určitě všichni a rozpočet hlavního města byl schválen teprve před pár dny.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu