• Načítám...
>

Radotín se připravuje na opravy železniční trati

  • 26. února 2020,
  • 19:18,
  • PRAHA 16,
  • Jan Varga

V Radotíně pomalu začínají první rekonstrukční práce na železničním koridoru. Začnou opravou železničního mostu a rozetnou tak Radotín na sever a jih. Obyvatelé se budou muset připravit na uzavírky a řidiči na objízdné trasy. Také o tom byla další informativní schůzka s obyvateli Radotína.

Reklama

Aula základní školy v Radotíně doslova praská ve švech. Lidé si přišli vyslechnout zásadní informace, které už od začátku března budou ovlivňovat jejich každodenní život. Začínají totiž práce na optimalizaci železničního koridoru, které odstartují opravou železničního mostu na radotínské hlavní dopravní tepně a celý Radotín tak rozdělí na dvě části a to až do prosince.

"V Březnu zavřeme most v ulici Karlická, což je taková hlavní tepna v Radotíně. Chceme tedy občany hlavně seznámit s tím co ta stavba vyvolá a chceme je seznámit s postupem té stavby," říká Petr Kolář, náměstek ředitele SŽDC - Stavební správy Západ.

Kvůli rozdělení Radotína na severní a jižní část dojde k mnoha dopravním změnám a omezením a uzavírkám. Na křižovatkách také dojde ke změnám v přednosti v jízdě. Vedení Radotína proto intenzivně jednalo s investory i realizátory oprav, aby pro obyvatele zajistilo bezpečnou a pokud možno co nejplynulejší dopravu i pochozí trasy.

"Snažíme se nacházet optimální scénáře i z hlediska těch pochozích tras pro občany v rámci každodenního života a konče to třeba i docházkou dětí do základní školy, protože komunikujeme i s ředitelstvím základní školy, abychom dali rodičům žáků doporučení jaké cesty budou nejideálnější a čemu se mají vyhnout," říká starosta Prahy - Radotín Karel Hanzlík (ODS).

Veškeré informace o postupu prací, dopravních omezeních a objízdných trasách budou mít obyvatelé k dispozici v Novinách Prahy 16, ale také na speciálně vytvořeném webu, na který se zájemci prokliknou přes stránky Městské části. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu