• Načítám...
>

V Radotíně oslavili velký dětský den plný vody

  • 30. května 2022,
  • 13:04,
  • PRAHA 16,
  • Ondřej Švec

Z městské části Praha 16 se poslední květnovou sobotu ozýval dětský smích a radost. Představitelé šestnáctky pro ně totiž v areálu biotopu v Radotíně uspořádali velký dětský den. Na děti čekala například řada soutěží, výtvarných dílen a hudebních představení, na dospělé pak série hudebních vystoupení a další bohatý program. Letošním tématem dne pak byla voda, kdy součástí programu bylo i slavnostní otevření zdejšího biotopu. Pojďte se na akci podívat společně s námi!

Reklama

Dětský den sice připadá až na 1. června, ale protože to je letos zrovna středa, v městské části Praha 16 si řekli, že bude lepší uspořádat ho už o víkendu, kdy se ho může zúčastnit daleko více lidí, tedy hlavně rodiny s dětmi. A na ty, co přišli, čekal bohatý doprovodný program.

"Dnes můžete vidět úplně všechno. Divadlo na chůdách Divadla Kvelb, můžete zažít dětskou kapelu Kůzle, můžete zažít papouščí show, můžete zažít třeba velkou bublinovou show, večer budeme gradovat The Beatles Revival kapelou," řekla Dana Radová - vedoucí Kulturně komunitního centra Koruna.

A podle toho, jak se lidem program líbil, se evidentně organizátoři akce trefili do černého. Zajímalo nás, co mělo největší úspěch. 

anketa

Jako každý rok je s dětským dnem v Radotíně spojené nějaké téma, letos tomu nebylo jinak. Tentokrát přišla na řadu voda a s ní symbolicky spojené otevírání biotopu a oficiální zahájení letní koupací sezony.

"Otevření je symbolicky udělané tak, že máme nějaký klíč, který se zanoří tak, jako když se otevírají řeky a tak se vlastně otevře ten biotop. Ta možnost, aby se tady lidé koupali, už probíhala dávno předtím, protože samozřejmě týden nazpátek byly velice pěkné teplé dny," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Velký dětský den vznikl za podpory městské části Praha 16 ve spolupráci s Kulturně komunitním centrem Koruna a dalšími převážně radotínskými organizacemi.

"Můžete tady vidět jednotlivá stanoviště, třeba dobrovolní hasiči z Radotína tady mají krásnou opičí dráhu nebo Mateřská školka Radotín pro děti také připravila spoustu zajímavých aktivit, tvořivé dílny z Proxima klubu," řekla Lenka Dvořáková - externí koordinátorka veřejných akcí.

Přestože se nad Radotínem po celé odpoledne stahovala temná mračna, čas od času vysvitlo sluníčko. Ale hlavně nepršelo a tak si všichni mohli velký dětský den parádně užít. A to jak na louce v okolí biotopu a nebo ti odvážnější přímo v něm. Hlavní bylo se dobře bavit a tohle tato akce splnila dokonale.  

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu