• Načítám...
>

V Radotíně se staví nová lávka přes Berounku

  • 1. června 2022,
  • 15:12,
  • PRAHA 16,
  • Dagmar Kopečková

V Radotíně pokračuje rekonstrukce lávky přes řeku Berounku, která spojuje Radotín se Zbraslaví. Aktuálně byla položena mostovka lávky. Na místo se přišli podívat i občané Radotína, kteří se těší, až bude lávka otevřena.

Reklama

Občané Radotína se můžou v brzké době těšit na kompletně zrekonstruovanou lávku přes řeku Berounku. Samotné práce započaly v březnu tohoto roku a aktuálně byla položena mostovka lávky.

"Původní lávka přes Berounku byla z důvodu povodní v roce 2002 a 2013 ve velice špatném statickém stavu, který jsme měli podložen od znalce z oboru. Pro nás to znamenalo, abychom zachovali pochozí přístupnost a možnost propojení se Zbraslaví pro chodce a cyklisty," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

"Původně byl projekt úplně na novou lávku, ta by dosahovala částky až 100 milionů korun, možná ještě více v dnešních cenách a my jsme s panem starostou někdy před dvěma a půl roky začali scházet nad řešením této lávky. Já jsem k tomu přizval původního architekta a původní projektanty, kteří na tom dělali a našli jsme způsob, jak lávku kompletně rekonstruovat," řekl Adam Scheinherr, náměstek primátora hl. m. Prahy.

Určité části původní lávky tedy zůstanou zachovány. Práce se tímto způsobem značně zrychlí, což je bezpochyby skvělá zpráva pro občany, kteří musí aktuálně počítat s dopravním omezením. 

"Rušilo to především takové ty cykloturistické vazby a pochozí. Tím, že jsme periferní městskou částí, tak tady občané hodně využívají turistiku. Samozřejmě jsou tady nějaké alternativy v blízkosti z hlediska přechodu, ať je to v Černošicích a nebo u soutoku Berounky s Vltavou," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

Kompletní rekonstrukce vyjde zhruba na 50 milionů korun. Otevření lávky je plánováno na 14. července. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu