• Načítám...
>

V Radotíně tekl burčák proudem

  • 11. září 2022,
  • 15:28,
  • PRAHA 16,
  • Markéta Frydrychová

Již čtrnáctý ročník Radotínského burčákobraní se konal před radnicí městské části Praha 16. V letošním roce zvítězil burčák z dalekých Valtic. Po dlouhých 14 letech si malé rodinné vinařství odneslo svou výhru.

Reklama

Již čtrnáctý ročník Radotínského burčákobraní se konal před radnicí městské části. Celá akce je spoluorganizována s Českým archivem vín.

"Daří se nám již dlouhodobě sem víceméně domluvit i účast zástupců moravských vinařství, což víceméně můžete registrovat i v letošním roce. Před malým okamžikem jsme vyhlašovali účastnickou anketu, do které se mohl zapojit každý účastník této soutěže, kdy vyplnil anketní lístek, kde napsal, jaký burčák mu nejvíce chutná," řekl Karel Hanzlík, starosta MČ Praha 16.

V letošním roce burčákobraní zvítězil burčák moravský, konkrétně z Vinařství Dwořáček z Valtic.

"Je to veliké potěšení a zvláště tady  v Radotíně, kde se těch vinařů setkává několik, takže je to veliká konkurence," řekl Luděk Dwořáček, majitel vinařství.

Vítěze letošního burčákobraní jsme se také zeptali na tajemství vítězného vinného moku.

"Vždy je to trochu alchymie. Člověk to dělá několik let a nikdy si není jistý, jak to vyjde. Je to o tom, jak načasuje sběr, záleží na tom, jak se nastartuje kvašení toho mladého vína nebo mladého moštu a vše se musí načasovat na ten den," řekl Luděk Dwořáček, majitel vinařství.

Jestli pan Dwořáček obhájí své vítězství i v příštím roce si budou muset návštěvníci ještě počkat. My vinařství ovšem přejeme, aby si svou výhru udrželo i na přes rok.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu