• Načítám...
>

V Radotíně otevřeli zrekonstruovaný atletický stadion

  • Včera,
  • 21:35,
  • PRAHA 16,
  • Kristýna Svobodová

Po letech chátrání se atletický stadion v pražském Radotíně dočkal rozsáhlé rekonstrukce. Modernizace za desítky milionů korun přinesla nové zázemí pro všechny atletické disciplíny. Dříve omezené tréninkové možnosti, kde se dalo trénovat jen několik disciplín, nahradil plnohodnotný sportovní areál. Slavnostní otevření podpořila i olympijská vítězka Barbora Špotáková, která nový stadion ocenila.

Reklama

Zanedbaný areál, tribuny zarostlé trávou a sportovci, kteří museli trénovat v improvizovaných podmínkách. Takhle to ještě před pár lety vypadalo na atletickém stadionu v pražském Radotíně. Roky chátrající sportoviště teď ale konečně prošlo rekonstrukcí a na podzim ho slavnostně otevřeli v úplně novém kabátu. 

"Ten výsledek, který z toho vzešel, stojí za to, protože se tady otevírají úplně nové možnosti, především z hlediska atletiky, atletického oddílu, protože dostává opravdu moderní prostory," řekl Karel Hanzlík (ODS) - starosta MČ Praha 16.

Rekonstrukce areálu zvýšila jeho kvalitu a rozšířila i jeho zázemí, a to jak pro sportovce, tak i pro diváky.

"Povede to k rozkvětu celé té atletiky. Dřív ty děti končily kolem 15-16 let, protože ten stadion už pak nevyhovoval těm vrcholovým podmínkám, teď už víme, že i tu dospělou atletiku tady budeme moci dělat, protože ty podmínky jsou tomu odpovídající," řekl Petr Dubský - předseda atletického klubu Radotín.

V uplynulých letech byl chátrající stadion využíván jen omezeně, kde sportovci mohli trénovat pouze skok do výšky a běh. Chyběly podmínky pro disciplíny jako skok do dálky, vrh koulí, hod diskem nebo oštěpem. Při slavnostním otevření stadionu ale řada disciplín ožila, a to i za přítomnosti olympijské vítězky Barbory Špotákové. I ona nový areál ocenila.

"Děti budou mít velmi kvalitní sportoviště, to je úžasné. A samozřejmě pro nás, jako i pro Prahu, která těch stadionů má málo, Praha má obrovskou základnu žáků, dorostů, tak těch stadionů je zoufale málo, takže sice je to na kraji Prahy, ale bude to pro pořádání závodů velmi nutné," řekla Barbora Špotáková - dvojnásobná olympijská vítězka v hodu oštěpem.

"Jsou to desítky milionů korun, které tady byly proinvestovány, ale tím to ještě nekončí, samozřejmě ještě čekáme na třetí etapu. Nejednalo se jen o atletické zázemí, ale i nový trávník pro fotbal, aby se tady mohla hrát druhá liga a teď čekáme na dodělání nějakých míst pro diváky, to znamená dodělání tribun," řekl Libor Varhaník - předseda Českého atletického svazu.

Rekonstrukce atletického stadionu v pražském Radotíně trvala zhruba rok a půl a přišla na více než 40 milionů korun.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu