• Načítám...
>

Boxlakros v Radotíně je světově proslulý

  • 28. dubna 2017,
  • 18:05,
  • PRAHA 16,
  • Tomáš Mladějovský

Boxlakrosový Memoriál Aleše Hřebeského, který už po 24. pořádá Custodes Radotín, oddíl TJ Sokol Radotín, na památku svého hráče, který se na podzim roku 1993 stal zbytečnou obětí dopravní nehody se těší evropské proslulosti. Pro radotínské hráče i publikum patří mezi vrcholné události roku.

Reklama

Boxlakrosový turnaj v Radotíně patří dnes už k těm nejprestižnějším na světě.

"Hlavním podnětem bylo před 24 lety, kdy jsme zakládali tento turnaj na uctění našeho kamaráda, který tragicky zahynul. Stalo se to na autobusové zastávce, kdy do něj vlítl opilý řidič, takže potom rok na to jsme uspořádali první turnaj. První ty ročníky se až do roku 2000 odehrávaly v komorní atmosféře domácích týmů, potom jsme získali díky magistrátnímu grantu peníze na vybudování základu tohoto hřiště," řekl Miroslav Knotek, místostarosta MČ Praha - Radotín.

Od roku 2001 je Memoriál Aleše Hřebeského v Radotíně obsazován mnoha zahraničními kluby a to i ze zámoří.

"Principem hry je to hodně podobné v tvrdosti hokeji, ale co se týče samotného stylu hry, kdy se hraje systémem slabá silná strana podobně jako v basketbalu. Hraje pět hráčů. Je to taková směs hokeje a basketbalu. Na letošním turnaji v boxlakrosu v Radotíně se utkalo 15 mužstev v 59 zápasech, takže konkurence byla opravdu veliká. Tým LCC Radotín si však tradičně už po léta stojí velmi dobře.

"Musím říci, že v Čechách posledních pár let nemáme konkurenci, že všechno vyhráváme. Ve světě je to trošku horší, i v Evropě, ale nebojím se říci, že jsme nejlepší klub a ve světě je bohužel ta Severní Amerika, kde to hrají kluci závodně a profesionálně za peníze, takže tam pokulháváme. Jinak si vedeme dobře," řekl Martin Hodaň, hráč LCC Radotín.

Ideálním věkem pro začínající hráče boxlakrosu je věk kolem 6 let. Je také možné přejít k tomuto sportu později, a to z hokeje, který je mu naprosto nejbližší.

V boxlakrosu platí, že není podstatné zvítězit, ale zúčastnit se. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu