• Načítám...
>

Praha 17 rozdává mateřským školám vitamíny

  • 5. listopadu 2020,
  • 15:30,
  • PRAHA 17,
  • David Wilczek

Radnice Prahy 17 si v době nouzového stavu cení práce učitelů, kteří se snaží v této nelehké době zajistit výuku tak, aby děti nestrádaly. Proto se rozhodla kromě zajištění hygienických pomůcek rozdávat i vitamíny.

Reklama

Přestože se v současné době na mateřské školy nevztahují vládní opatření, ředitelé se snaží zamezit jakémukoliv možnému šíření nemoci covid -19, a zároveň zajistit kvalitní výuku. Zodpovědně se k této situaci postavila i MŠ Socháňova. 

"Nastavena máme pravidla tak, že rodiče děti ráno přivádějí a my si je vyzvedáváme u dveří. Takže další dospělé osoby nemají do budovy přístup. Při předávání dětí rodičům zpět jsou děti už oblečené přiváděny k rodičům ke dveřím. Tam si je rodiče převezmou a odvádějí," popsala Dana Kadlečková, ředitelka MŠ Socháňova.

Některým mateřským školám se zároveň podařilo snížit počet dětí ve třídách. Stalo se to díky tomu, že velký počet rodičů zareagovalo na výzvu mateřiny, aby si dítě nechali doma. Učitelé jim tak výuku zajišťují distančně. 

"Připravují pracovní listy, básničky, říkadla, pohádky tak, aby to mohli rodičům dětí, které jsou teď doma, poslat e-mailem. Nebo si to rodiče po domluvě vyzvednou připravené v deskách a plní tuto formu distanční výuky doma," vysvětlila Dana Kadlečková, ředitelka MŠ Socháňova.

Stejnými pravidly se od jara tohoto roku řídí i ostatní mateřské školy na území Prahy 17. Vedení městské části se proto rozhodlo poděkovat za tuto záslužnou práci všem zaměstnancům, kteří se podílejí na chodu zmíněných vzdělávacích zařízení. Jako důkaz vděčnosti jim starostka Jitka Synková osobně předala vitamíny. 

"Rozhodli jsme se podpořit všechny školky, které máme. Jsou to čtyři mateřské školy. Ocenili jsme nejen pedagogy, ale všechny zaměstnance, ať už jsou kuchařky nebo nepedagogické pracovníky," uvedla Jitka Synková, starostka MČ Praha 17.

Starostka Jitka Synková taktéž ocenila vedení Základní školy genpor. Františka Peřiny, která bude poskytovat výuku dětem pracovníků IZS. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu