• Načítám...
>

Rozhlednu v Řepích čeká rekonstrukce

  • 1. dubna 2021,
  • 12:01,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Už od února je oblíbená atrakce Rozhledna v Lesoparku Řepy uzavřena. Důvodem je zhoršující se technický stav části této atrakce. Ta bude znovuotevřena po dokončení potřebných oprav.

Reklama

Herní prvek Rozhledna, který je spolu s dalšími desítkami atrakcí součástí řepského lesoparku, je uzavřený. Radnice Prahy 17 k tomuto kroku přistoupila kvůli zhoršujícímu se technickému stavu části této dětské atrakce.

"V únoru jsme dostali oznámení od obyvatel Řep, respektive jejich dětí, že ten herní prvek má poškozený vstup do té skluzavky v tom horním patře," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17. 

Přivolaný revizní technik potvrdil špatný stav Rozhledny a nařídil její uzavření. 

"My jsme vzali tu firmu a oni nám vymysleli technologický postup, jak zajistit, aby nedošlo jen k opravě, ale i k výměně části té podlahy. Hlavně kvůli tomu, jak je to zrezivělé, tak to znamená, že tam byla nějaká špatná technologie odvodnění," řekl Martin Marek. 

Právě nové řešení odvodnění atrakce bude jednou z prací, které na Rozhledně proběhnou.  

"Oni k tomu vymysleli nějaké odvodnění, budou tam dodělávat litou gumu, udělají nám revizní zprávu k povolení užívání. Myslím si, že by to mělo být do 15. nebo 20. dubna hotové, aby to ty děti mohly v té sezóně využívat," řekl Martin Marek.  

9 metrů vysoká rozhledna patří mezi vyhledávané dětské atrakce v Řepích a to zejména díky tobogánu. Poprvé byla zpřístupněna 16. září 2015 a z horní plošiny nabízí výhled jižním a západním směrem na přilehlé sídliště. V ostatních směrech je výhled znemožněn okolními stromy.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu