• Načítám...
>

Bazén v Řepích se připravuje na otevření

  • 28. května 2021,
  • 22:43,
  • PRAHA 17,
  • Lenka Castillo

Ve Sportovním centru v pražských Řepích by si lidé již brzy mohli zaplavat v tamním bazénu. Pracovníci areálu do něj po pěti měsících opět napustili vodu. Bazén byl z důvodu protiepidemiologických opatření uzavřen. S otevřením se počítá v polovině června.

Reklama

Pět měsíců v něm nebyla voda. Provozovatelé tak šetřili energií v době, kdy stále platila vládní opatření kvůli Covidu - 19 a návštěvníci sem proto měli vstup zakázán. Dnes jsou bazény ve Sportovním centru v pražských Řepích opět plné a v nejbližší době už mají zase sloužit veřejnosti. 

"My jsme rádi, že konečně ta vládní opatření se začínají rozvolňovat, bazén je asi to poslední, co by se mělo dovolit užívat. My jsme začali samozřejmě napouštět bazén a teď doufáme, zprávy jsou o tom, že by mělo nejdéle 14. června dojít k možnosti otevření, tak na to chceme být připraveni," řekl Martin Marek, místostarosta MČ Praha 17.

Sportovní areál má již měsíc nového šéfa. Bývalého odvolali zastupitelé místní radnice. Nově tak pozici ředitele Sportovního centra Řepy zastává Josef Dirbák. Jeho prioritou je areál co nejdříve naplno zprovoznit.

"Díky opatřením jsme mohli a pouze částečně provozovat halu. Hala už běží v podstatě na 100 %, tu máme téměř vytíženou a nyní se soustředíme plně na otevření a zprovoznění bazénu a wellness centra," řekl Josef Dirbák, ředitel Sportovního centra Řepy.

Pro veřejnost dosud fungovalo pouze venkovní sportoviště. Nyní se tak lidé mohou těšit také třeba na návštěvu sauny. V areálu je jich šest druhů. Na svůj den však teprve čekají, stejně jako vnitřní bazén.   

"Zabere nám ještě nějaký čas ho nahřát, odebrat vzorky hygieny a věřím, že co nejdříve, to je otázka dní, otevřeme pro veřejnost naplno," Josef Dirbák, ředitel Sportovního centra Řepy

Ve sportovním centru jsou celkem 4 bazény - plavecký, vířivka, dětské brouzdaliště a relaxační. Otevřeny pro veřejnost by mohly být už v polovině června. 

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu