• Načítám...
>

Klub 17 obnovil svou činnost

  • 31. května 2021,
  • 19:18,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Nízkoprahové zařízení Klub 17 v pražských Řepích je po pandemické přestávce opět v provozu. Na letní prázdniny navíc připravil několik aktivit. Klub 17 bude v období prázdnin také mimořádně otevřený každý všední den.

Reklama

Nízkoprahové zařízení Klub 17 v pražských Řepích je po pandemické přestávce opět v provozu. Při jeho návštěvě je ale nutné dbát několika opatření.

"Jako je určitý počet dětí, musíme dbát na bezpečnost dětí i pracovníků, musíme se dezinfikovat, nosit roušky, ale děti už mohou chodit dovnitř a my doufáme, že ten režim se bude neustále rozvolňovat a budeme moci se vracet k tomu původnímu záměru, který tady děláme, což je vlastně poradenství a sociální prevence pro naše děti," řekla Monika Čermáková, zástupce ředitele CSZS Praha 17.

"Je to určeno pro děti, které se ocitají v jisté situaci, kdy o ně doma nepečují rodiče a ony by svůj volný čas trávily mimo systém a jsou to děti, které by mohly skončit v různých závislých aktivitách. Je to určeno pro děti, které se nachází na takové sociální periferii a umožní jim, aby se v klubu mohly věnovat věcem jako je příprava na školu, různé volnočasové aktivity a hlavně aby tady měly pocit bezpečí," řekl Jindřich Kadlec, ředitel CSZS Praha 17. 

Nejen pro tyto děti připravil Klub 17 na letní prázdniny mnoho zajímavých aktivit. Klub bude v červenci a srpnu mimořádně v provozu každý všední den mezi 9. a 14. hodinou.

"Každou středu budeme chodit plavat do řepského bazénu a jednou týdně budeme mít půldenní nebo celodenní akci mimo nízkoprah. Jsou to aktivity typu motokáry, laser game, lezecká stěna, zoologická. To, co se nám v minulosti osvědčilo a víme, že děti dělají rády, tak jim to chceme zopakovat a dopřát. Chtěla bych říci, že všechny ty aktivity jsou pro děti zdarma, jsou vlastně jen za nějakých běžných režimových opatření. Děti si donesou obvykle jízdné a svačinu a můžeme jet," řekla Monika Čermáková. 

Děti je ale nutné předem na dané aktivity registrovat a to osobně v nízkoprahovém zařízení Klub 17 vždy v úterý, středu a pátek mezi 15. - 20. hodinou.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu