• Načítám...
>

Praha 17 hostila basketbalový turnaj mládeže

  • 27. června 2021,
  • 11:50,
  • PRAHA 17,
  • Lukáš Kubát

V novém Sportovním centru Řepy se uskutečnil velký basketbalový turnaj mládeže. Nultého ročníku se účastnilo celkem deset týmů, pět dívčích a pět chlapeckých. Turnaj se jmenuje po úspěšném, bývalém trenérovi basketbalové reprezentace, Pavlu Peterovi.

Reklama

Starostka Prahy 17 hodila úvodní rozhoz basketbalového turnaje Petera Trophy, jehož nultý ročník proběhl v novém Sportovním centru Řepy. Po koronavirové přestávce je to první velká akce v této hale.

"Jsme rádi, že tuto akci můžeme uvítat v naší sportovní hale. Měla by být tímto navázána tradice s tím, že se bude jednat o vánoční turnaj. A vlastně centrum celého dění by mělo být v této sportovní hale. Můžeme ukázat veřejnosti tuto překrásnou multifunkční stavbu, která je v podstatě v našem hlavním městě unikát i co se týká toho zázemí, ubytovací kapacity i bazénu a wellness regenerace," konstatoval Jaroslav Bíro, místostarosta MČ Praha 17.

Podle ředitele sportovního centra je to tak trochu zatěžkávací zkouška.

"Skutečně máme plné sportovní centrum, nejenom tady na sportovní hale, ale už testujeme vlastně nově otevřený hotel. Testujeme veškerou techniku, ať už je to vzduchotechnika, odpočtové tabule, tribuna, veškeré zázemí," upozornil Josef Dirbák, ředitel FC Řepy.

Turnaj Petera Trophy byl určen pro pět dívčích a pět chlapeckých týmů, ročníku 2006 a mladší. Zúčastnila se ho mužstva z celé republiky. Turnaj vznikl jako memoriál, jednoho z našich nejúspěšnějších basketbalových trenérů,Pavla Petery.

"Ta myšlenka vznikla v rodině, zejména tedy u maminky, že by bylo asi dobré, jako poctu k taťkovy, vymyslet nějaký basketbalový event turnaj. Po tom jsme se dohodli na tom, že by to asi bylo fajn, kdyby to bylo zaměřeno na mládež. A poprosili jsme Kubu Bažanta, aby nám s tím pomohl. Jako odborníka basketbalového. Takže taková byla historie vzniku toho turnaje," uvedl Tomáš Petera, syn Pavla Petery a pořadatel turnaje.

Pro nejlepší týmy a hráče turnaje byly připraveny i krásné trofeje. Podle ředitele teď čeká Sportovní centrum Řepy do září, minimálně dalších sedm velkých sportovním akcí. Mezi nimi třeba i soustředění florbalové reprezentace.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu