• Načítám...
>

Řepský hřbitov by se mohl dočkat rozšíření

  • 29. listopadu 2021,
  • 20:04,
  • PRAHA 17,
  • Jaroslav Šetlík

Hřbitov v pražských Řepích by se mohl rozšířit. Vše je ale závislé na odkupu pozemků, které se současným hřbitovem v Řepích sousedí a kde by právě mohla vzniknout nová hrobová místa. Plánované rozšíření hřbitova by mělo být hotové do dvaceti let.

Reklama

Hřbitov v pražských Řepích by se mohl rozšířit. Tak zní plán radnice Prahy 17 kvůli postupně naplňující se kapacitě hrobových míst.

"Já bych chtěl říct, že je to věc koncepce, která vychází z demografických dat, které jsou dostupné aktuálně, kde se ukazuje, že díky tomu, že v 80. letech došlo ke skokovému nárůstu obyvatelstva v MČ, tak se hřbitov zaplňuje daleko rychleji, než tomu bylo třeba před 20 lety. To znamená, že je to nějaká reakce na tento vývoj, který tady nebyl při výstavbě sídliště zohledněný. To znamená, ten hřbitov byl naposled rozšířený v roce 1957," řekl Vít Podráský, architekt.

Vše je ale závislé na odkupu pozemků, které se současným hřbitovem v Řepích sousedí a kde by právě mohla vzniknout nová hrobová místa.

"Je to na té západní straně od současného urnového háje. Otázka bude, zda se podaří tento záměr, protože samozřejmě v současnosti se nejedná o pozemky, které jsou v majetku městské části, ale jsou to pozemky, které se nabízí jako nejpravděpodobnější a nejvhodnější pro ten záměr jako takový. Návaznost na nějaký stávající areál je vždy samozřejmě, zvlášť v případě hřbitova, ideální východisko pro nějaké další rozšíření," řekl Vít Podráský. 

Celý projekt je v začátcích a v současné době probíhá zpracování koncepce, která mapuje kroky směřující k realizaci.

"Člověk nějakým způsobem očekává, že se ta věc naplňuje postupně a i z hlediska toho, že je to poměrně významná věc, tak samozřejmě potřebujete nějaké krokování, nějaké etapizování, což je součástí nějaké té koncepce," řekl Vít Podráský. 

Vše by mělo být rozděleno do tří etap. Plánované rozšíření hřbitova by mělo být hotové do dvaceti let.

Reklama

Mohlo by Vás zajímat


Nejnovější zprávy PRAHA


Dnešní premiéry

Nejčtenější zprávy

Reklama

PR články

Více PR článků
Zavřít reklamu